Ben J.Berends

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ben J.Berends en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Ben J.Berends heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Als schipperzoon kwam ik bij mijn Oma in de kost op de hoek van de Nieuwstraat en Brouwersgracht.

  Als schipperzoon kwam ik bij mijn Oma in de kost op de hoek van de Nieuwstraat en Brouwersgracht. Mijn neef Ben Stam waren van de zelfde leeftijd en gingen veel met elkaar om. Veel kattekwaad uitgehaald. Andere leerlingen van onze leeftijd waren JanWillem van Unen (waar ik naast zat), Gerard van Unen, Geert Buit, Jacob Kolkman, Grietje Hoksbergen, Wynand Pot, Woutje Haasjes, Woutje Admiraal, en Wouter Luyendijk, etc. Als onderwijzeres hadden we Juffrouw Lommers, die ik later ontmoette in Canada, als getrouwd met Ds. L. Moes. Dan hadden we de bekende meneer Sleurink, waar zelfs mijn moeder, Ge Vaartjes, nog bij op school heeft gezeten. En dan hadden we nog de "beruchte" meneer Boiten, waarvan we alleen zullen doorgeven zijn bekende uitspraak: "ga in de hoek van 90 graden," dan kregen bepaalde personen (en vooral Tonnie Zuidema) er ongenadig van langs. Gelukkig had ik hem voor een korte tijd in klas vijf, waaruit ik halverwege naar Rotterdam ben vertrokken.

  2008, Ben J.Berends

  Na 4 1/2 jaar op de lagere school in Hasselt, Overijssel, kwam ik aan het begin van de vierde op de Prinses Beatrix school in Rotterdam.

  Na 4 1/2 jaar op de lagere school in Hasselt, Overijssel, kwam ik aan het begin van de vierde op de Prinses Beatrix school in Rotterdam. (Zover was de landelijke dorp school achter bij de stad.) De onderwijzers waren in de vierde, meneer Boogaard (waarvan ik de zoon in Brampton, Ontario heb leren kennen); in de vijfde, meneer Smit, in de zesde, meneer van 't Veer (?) en de hoofdonderwijzer, meneer Braam. Het was in deze periode dat ik heb leren voetballen en werd al snel bekend vanwege goede bal controle en pingelen. Wij spraken nooit over Feynoord (was totaal onbekend, het zelfde met Ajax) maar we hadden het altijd over Sparta en Xerxus, en over Faas Wilkes, Abe Lenstra en keeper Kraak

  2008, Ben J.Berends

  Ik was gek op voetballen en de best medespelers waren Jan Stok en Fred(dy)? Ik had geen favoriete leraren, alhoewel er een paar onder zaten waar we goed mee op konden schieten: Gillebaard(t)Gilletje en VanderSluis (Moos).

  Ik was gek op voetballen en de best medespelers waren Jan Stok en Fred(dy)? Ik had geen favoriete leraren, alhoewel er een paar onder zaten waar we goed mee op konden schieten: Gillebaard(t)Gilletje en VanderSluis (Moos). We hadden ook nog Groeneveld (Frans) en "Pech" waarvan ik de echte naam niet meer weet. Het was alles onder de leiding van Goedendorp (Goedje). Zaal voetbal vonden we het fijnste, i.e. voetballen op je gat, want die gymnastiek zaal was maar heel klein.

  2008, Ben J.Berends
  ?