Bea Reijn - op den Kelder

Kent 2 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bea Reijn - op den Kelder en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Bea Reijn - op den Kelder heeft 10 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb maar een jaar op deze school gezeten.

  Ik heb maar een jaar op deze school gezeten. Toendertijd woonde ik in Haarlemmerliede en we liepen door het weiland via de Schipholweg naar deze school ( dat zegt mijn herinnering ) samen met de jongens en meisjes van van Elk en van Schie. Voor de school lag een diepe kuil, kan dit kloppen. Ook heb ik een jaar op deze kleuterschool gezeten. Voor zover ik weet is de foto die ik erbij voeg, de juffrouw van de 1ste klas. Wie kan dit bevestigen? Mei 1952 zijn we verhuisd naar Santpoort maar ik heb klas 1 nog wel afgemaakt op deze school.

  Kleine H. Theresiaschool, 1951

  Waarschijnlijk heb ik enige dagen ( weken ) op deze school gezeten omdat ik destijds op het Liewegje 12 woonde.

  Waarschijnlijk heb ik enige dagen ( weken ) op deze school gezeten omdat ik destijds op het Liewegje 12 woonde. Ik zat weliswaar in Haarlem op school maar heb mijn 1e H. Communie in de kerk van Haarlemmerliede gedaan. Graag zou ik de namen willen weten van degene die op deze foto staan.

  St Franciscus, 1952

  Ik herinner me dat toen ik in klas twee op deze school kwam ook de meisjes van"de Voorzienigheid" ( ik denk dat het internaat dat naast de school lag zo heette) bij ons in de klas zaten.

  Ik herinner me dat toen ik in klas twee op deze school kwam ook de meisjes van"de Voorzienigheid" ( ik denk dat het internaat dat naast de school lag zo heette) bij ons in de klas zaten. De jongens en meisjes uit het woonwagenkamp kregen, voordat zij op het kamp zelf een school hadden, ook les in onze klas. Omdat we wat verder van de school af woonde bleven we over, maar zodra we de broodjes op hadden moesten we zo snel mogelijk weer buiten gaan spelen ( tenzij het heel erg hard regende dan mochten we nog wel eens binnenblijven ) en van iets te drinken bij die broodjes hadden ze nog nooit gehoord. Het keurig twee aan twee in de rij op het schoolplein staan en dan per klas het schoolgebouw in lopen ben ik ook nog niet vergeten. En we namen iedere week( maand?) geld mee, een dubbeltje, stuiver, of kwartje, daar kregen we een zegeltje voor en die plakte we weer op een kaart, ik kan me niet meer herinneren waar dat nu precies voor diende. OP het schoolplein waar toendertijd nog een hek omzat zaten ook banken tegen de schoolmuur bevestigd waar we als we geen zin hadden om te spelen op konden gaan zitten.Zover ik nu nog weet werden ze in mijn school periode verwijderd zodat we wel genoodzaakt waren om ons staand te vermaken. Ik herinner me juffrouw Smit ( Kick Smit in de volksmond ) en mijnheer Ruha, hoofd van de school. Van mij mede klasgenoten uit de 6de klas: Irma Hoogerheijde, Hester Walta, Hans Lemmers ( overleden), Jaap Rutte, Ria Zeegers, Elly Hoenderdos. Jopie van Schagen, Jaap Stegemeijer. Wie helpt mij verder!

  Engelmundus school, 1952

  ?