Ontdek PLUS

Bastiaan Veenendaal

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Bastiaan Veenendaal en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Bastiaan Veenendaal heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Onze eerste onderwijzeres was Juffrouw Bootsma, ik geloof ook nog in de tweede klas.

    Onze eerste onderwijzeres was Juffrouw Bootsma, ik geloof ook nog in de tweede klas. Hoofdmeester Van Dam had dezelfede verjaardag als ik, misschien werd ik daarom wel verschillende keren in de prullebak gezet. We hadden altijd een relatief leine klas, maar niet in de derde klas, want Juffrouw Moorrees kreeg altijd ook nog de moeilijke gevallen toegeschoven - en wist er meestal wel wat van te maken. Opmerkelijk bij het afsheid, meerdere jaren later, wist ze al haar oud-leerlingen nog bij naam (alleen bij meerdere per familie haalde ze deze door elkaar). Ergens in het verhaal kwam ook nog "Juffrouw Knotje" voor, ik weet niet meer precies in welke klas. In de vijfde klas hadden we meester Van Nimwegen, in de zesde Meester Verbaas. Ik denk nog met veel plezier aan de school terug, we leerden toen al met elkaar samen te werken.

    School met de Bijbel (de Rank), 1957

    Ik herinner me nog Juffrouw Haalboom.

    Ik herinner me nog Juffrouw Haalboom. Schoolhoofd was Juffrouw Daniels. En de zandbak (heel groot - leek het in ieder geval) was meestal een geweldige puinhoop.

    Prinses' Ïrene'kleuterschool, 1956

    Woonplaats was 11 KM van school, wat meest (en het liefst) op de fiets werd afgelegd, de groepen kwamen dan samen.

    Woonplaats was 11 KM van school, wat meest (en het liefst) op de fiets werd afgelegd, de groepen kwamen dan samen. En altijd tegenwind! We probeerden vaak de leraren tot discussies en experimenten te verleiden, wat bij Dhr. Hiensch (politieke discussies) en Schouten (demonstratie van Osmose met chocolademelk) vaak lukte. Ook veel plezier beleefd aan het schoolkoor met Dhr. V.d. Putte (kon altijd 1 toon hoger zingen als de muziekleraar Houtman), die ook brilleerde met interessante topics zoals alternatieve afstandsdefinities. De school was nog relatief klein (ca. 600 leerlingen op het eind), en Dhr. Carsouw, die Rector was na Dhr. Bax, kende alle leerlingen vanaf tweede of derde klas persoonlijk en had bij het eindexamen ook voor iedereen een persoonlijk woord.

    Christelijk Lyceum Scholeng..., 1963