Bary van den Brink

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bary van den Brink en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Bary van den Brink heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dit is wel erg lang geleden, maar ik kan me herinneren dat ik erg verlegen was en constant aan de jurk hing van de juf.

  Dit is wel erg lang geleden, maar ik kan me herinneren dat ik erg verlegen was en constant aan de jurk hing van de juf. Verder was er een jongetje (naam ontschoten) die al erg goed kon tekenen en waar ik me aan optrok. Vriendjes: o.a. Wim Hennequin en Stando Kantoor (later ook op Frederik Hendrik).

  Kleuterschool De Anjelier, 1966

  Ik herinner me van de brugklas juffrouw Lohning (stopwoord:comme d'habitude) en Remco Brilman die prompt vooraan mocht gaan zitten na zijn briljante antwoord 'Wat zegt u juf' op haar vraag 'Zijn er leerlingen die mij niet goed kunnen horen?' Leraar Wassen

  Ik herinner me van de brugklas juffrouw Lohning (stopwoord:comme d'habitude) en Remco Brilman die prompt vooraan mocht gaan zitten na zijn briljante antwoord 'Wat zegt u juf' op haar vraag 'Zijn er leerlingen die mij niet goed kunnen horen?' Leraar Wassenberg (frans) die standaard (Kom er 'ns ...) Arthur Veen naar voren riep voor overhoring. Meester Krant die tijdens een mislukt practicum een glazen bol liet imploderen met glassplinters 'all over' als resultaat. Meester Bekkering (biologie) die een slecht verliezer was bij het dobbelen voor een schriftelijke overhoring en ons met klad- en netschriften liet werken. De amanuensis bij scheikunde die vaak verontwaardigd keek bij uitleg van de leraar en dus slimmer overkwam. De werkweek naar London waarbij zo'n beetje iederen zeeziek aankwam, het uitstapje via de metro dat toch niet gratis bleek te zijn en we vervolgens voor ons leven moesten rennen. Een schoolonderzoek Nederlands dat over moest, daar leerlingen die hem eerder hadden gedaan ons het thema 'eenzaamheid' niet wilden onthouden en dit luidkeels in het voorbijgaan van het pand scandeerden. Leuk om te zien op de website van het Cartesius dat meester Volkers en Bohac er nog immer werken. Tijdens en na Cartesius het meest opgetrokken met Bart Hubert en Rob Kok. De laatste is nu mijn tandarts...

  Cartesius Lyceum, 1974

  Hele goede tijd gehad op deze school.

  Hele goede tijd gehad op deze school. De eerste jaren bij juffrouw de Rosario in de klas gezeten, later bij hoofdonderwijzer Arnold. Herinner me het standaard potje voetbal op het schoolplein, het snoepwinkeltje tegenover de school en de groenteboer verderop voor de winterpenen! Ook onze figurantenrol in de tv-serie Merijntje Gijzen staat me bij, waarvoor wij allen gescalpeerd werden in een periode waar lang haar mode was. Een gemengd gevoel van medelijden en jaloezie bij de meiden tot gevolg. Hoogtepunt was de afluitende werkweek in de 6-de in Nunspeet: laatste ochtend bij de meiden in bed gekropen tot woede en angst (was er intimiteit geweest?) van de meester. Bekende namen (in willekeurige volgorde): Jolanda, Keessie, Kok-tai (het chinese lachebekkie), Ozan (eerste Turkse leerling) Anneke (stiekem op verliefd), Yvonne (eerste vriendinnetje, helaas platonisch), Stando (Sten Stensen), Edwin, Wim (meest mee opgetrokken), Marcel, Ina, Ferry, Fred, Tom, Remco, Anita, Irma, Hetty en ga zo maar door. Ik hoop snel meer namen en herinneringen tegen te komen op de site. Dan gaan we voor een reunie...?

  Frederik Hendrik Basis school, 1968

  ?