Bart Theeuwes

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bart Theeuwes en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Bart Theeuwes heeft 6 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Het was inderdaad Velperweg 158 i.

  Het was inderdaad Velperweg 158 i.p.v. 126. Het fameuze circus Proot. Een oud maar toch wel mooi en statig gebouw met wat bijgebouwen en een grote vijverpartij achter in de tuin waaromheen de 1500 meter gelopen moest worden. Je eigen fiets werd tegen een fietsvergoeding dienstfiets en je kocht van de intendance je eigen uniformkleding. Zo kwam je van school af met een forse kledingschuld en ging je na een jaar de praktijk in. De maandelijkse kledingvergoeding werd op de schuld weer ingehouden. Van je nieuwe kleding werd op de groep dankbaar gebruik gemaakt in het geschuif met kleding tijdens de kledinginspecties. Van mijn nieuwe Batavus fiets moest het witte ballehoofd zwart geschilderd worden. RP dienstfiets standaard zwart nietwaar, anders geen fietsvergoeding!

  2005, Bart Theeuwes

  Helaas weinig, maar ook niet zulke geweldig goede herinneringen, aan deze school.

  Helaas weinig, maar ook niet zulke geweldig goede herinneringen, aan deze school. Een vrij streng regime van de Fraters van Tilburg, gemixed met 'burger'-leraren die gedomineerd leken te worden door de Fraters die eenvoudigweg als rechtstreekse vertegenwoordigers van de katholieke kerk en dus het bijzondere onderwijs, 'de dienst uitmaakten'. De tweede klas deed ik twee keer. Natuurlijk lag dat aan mezelf maar ongetwijfeld speelde ook mee dat een of andere frater, net terug uit 'de missie', de klasleraar was geworden en ons Frans en Wiskunde trachtte bij te brengen met een referentiekader uit de jaren dertig! Ik weet niet meer hoe de beste man heette. De leraar Hogendoorn liet mij in de vierde weten: "Als jij slaagt, dan slaag je met allemaal tweeën"! Ja ja, een geweldig motiverende omgeving! Maar, op de een of andere manier is het toch nog gelukt en haalde ik mijn Mulo A met Middenstandsdiploma!

  2004, Bart Theeuwes
  ?