Bart Rooijmans

Kent 1 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bart Rooijmans en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Bart Rooijmans heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Voor de 6e (en laatste) klas gingen wij over van de Nazarethschool naar de nieuwe Dommeldalschool.

  Voor de 6e (en laatste) klas gingen wij over van de Nazarethschool naar de nieuwe Dommeldalschool. In die 6e klas was er een langdurige competitie tussen een aantal teams (ik zat in de Smilemakers) georganiseerd door de licht excentrieke ex-broeder Tromm (kortweg De Juul) op latere leeftijd in het huwelijk getreden met juf Bertie. Uit die 6e klas herinner ik mij van de meisjes o.a. natuurlijk nog Lisette vK., Maaike H., Karin vdB, Brigitte D. en Dorien G. Van de jongens Kees, Hajo, Ewald, Giedje, Walter, Marc, Mark, Mark, Pieter en Frans. Wie organiseert er eens een reunie?

  2005, Bart Rooijmans

  Fijne school in de fraaie Stationsstraat met les van (ex-)broeders (Evaristus, Wijnand, Tromm)en niet-broeders.

  Fijne school in de fraaie Stationsstraat met les van (ex-)broeders (Evaristus, Wijnand, Tromm)en niet-broeders. Ik kan me juf Linda, juf Bertie en mevr. Bakermans nog herinneren. Voor zangles, geschiedenis en handwerken kwamen er gastdocenten. Ik kan me nog een vriendelijke oudere dame herinneren die mij vergeefs de kunst van het 'punniken' trachtte bij te brengen. Prachtige cour met twee knoeperds van kastanjebomen. De lucht van Pijnenburg koek was nooit veraf. Veel jongens, ik ook, maakten zich nuttig als misdienaar in de Brigida kerk. Voor de zesde klas verhuisden we naar de gloednieuwe Dommeldalschool. Prestatiegericht denken werd bevorderd. In de 1e klas (broeder Evaristus) reeds werden de individuele vorderingen verbeeld door op een prikbord bevestigde helicoptertjes die omhoog en omlaag konden.

  2004, Bart Rooijmans

  Mijn beste schoolprestaties heb ik in de periodes voor en na het Augustinianum behaald.

  Mijn beste schoolprestaties heb ik in de periodes voor en na het Augustinianum behaald. Desalniettemin een mooie tijd met nog veel herinneringen aan medescholieren en het iha prima lerarenkorps : Geevers voor Nederlands (tevreden aan zijn pijpje lurkend voorlezend uit Kees de Jongen en De Avonturen van Bill Clifford), Broeren en all-time favourite Hetty Schreurs voor Engels, de imposante mej. De Groot voor Frans, Hille voor wiskunde, v.d. Kerkhof voor Duits en zoveel anderen. De godsdienstles kwam aanvankelijk nog voor rekening van paters (Smit en Verner). Oa tgv regelmatig te laat te komen leerde ik conrector Maassen en de concierges (Koster, Meulensteen, Harks) goed kennen... . No bad feelings. Leuk waren altijd de gymlessen in Oranje-shirt op het reusachtige grasveld en ook de (in de bovenbouw) sportavonden op vrijdag met aansluitend een biertje op het Stratumse eind.

  2004, Bart Rooijmans
  ?