Barbara (Babs) Toorop

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Barbara (Babs) Toorop en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Barbara (Babs) Toorop heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Peuterschool bij Zuster Nolasca en nog zo'n lieve Juf (Ria?).

  Peuterschool bij Zuster Nolasca en nog zo'n lieve Juf (Ria?). De hele Lagere School samen met Ineke Breuers, elkaar aankijken en de slappe lach krijgen. In de 1e kreeg Juf Muijs (Piep) nog een schop van Henk Schiffmacher (Tattoo-Henk), die mij ook vaak en veelvuldig aan mijn paardestaart trok en me uitschold voor Bips. Nee, zei Pater Richter, dat kan niet, ze heet Barbara: Oh, zei Henk, dan is het Rabarber. Mr. Deitmers, Mr. Van Hall, Mr Hobma, maar vooral juf Tonis had mijn hart gestolen. Kwam ook veel bij haar thuis, ze woonde een paar huizen verder. Mr. Wim Scheerder werd haar schoonzoon, trouwde met Annemieke, haar dochter en verhuisde naar de Ned. Antillen en zette op St. Maarten zelf een Lagere School op. Naast Ineke: Yvonne van den Elzen, Marieke Boersma, Erik Oliemans, Roy Sandee, Eric Hamwijk (in de 2e, door hem een flink litteken op mijn hoofd - liet mij per ongeluk struikelen tegen de deur van de 6e klas), Jan Voorbij (in de 6e, eerste schoolliefde, voor het eerst vlinders in je buik). Meisjes Backbier (aardbeienvlaaien op verjaardagen), Pim Dassen, Patricia en Stella Maassen, Robbie Sibbing, Lia Van Beek, Pierre van Wieringen, Jan Jansen, Frank Pouwels en Martin Vierveijzer, Theo Buys en Bart etc. Een heerlijke schooltijd gehad. Het enige wat niet zo leuk was dat wij zo'n eind moesten fietsen vooral in die toen strenge winters, met kranten tussen je kleding tegen de kou. Het waren de 'gemoedelijke' jaren 50.

  2004, Barbara (Babs) Toorop

  We waren met velen thuis en joepie, ik mocht ook naar de HBS, broer Rob achterna.

  We waren met velen thuis en joepie, ik mocht ook naar de HBS, broer Rob achterna. Twee jaar slechts want toen gingen we naar het buitenland verhuizen. Mijn meest dierbare herinnering was, dat ik meemocht met het echtpaar De Graaff (gymnastiek) naar de Europese Kampioenschappen Turnen in Arnhem, omdat ikzelf meedeed aan wedstrijd Turnen (Keurturnen).

  2004, Barbara (Babs) Toorop

  Het was een enorme overgang van het gezellige Limburgse naar het 'koele' Haagse.

  Het was een enorme overgang van het gezellige Limburgse naar het 'koele' Haagse. Moest wel wennen. Alleen eindexamen gedaan. Tweemaal, de eerste keer gezakt, met 1/10e punt, ging het gelijk met mijn zusje Margo overdoen, samen in dezelfde klas. Vreselijk veel plezier met haar gehad vooral bij Duits, moest zij weer voor de klas voor een overhoring en ik maar voorzeggen achter de rug van Ruud Kamphuis. Het eerste jaar nog Edwin van der Heiden met een dik boek op zijn hoofd geslagen, hij had iets lelijks gezegd over mijn vriendinnetje Marianne Scheepers. De Rector Van Boven vond ik super. Steenkamp, Nibbelink, Van Oosten. Het was de tijd van de pukkels en Puchs. Leukste herinnering was het Schoolkamp, hangend aan een katrol over water samen met Ruud Kamphuis, wij nat, zijn trui stuk. Lachen en daarna in de bus achterin met spannende speelkaarten spelen.

  2004, Barbara (Babs) Toorop
  ?