Atty van der Heide

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Atty van der Heide en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Atty van der Heide heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb een jaar vormingsklas gedaan.

  Ik heb een jaar vormingsklas gedaan. Juf Zom was onze klassejuf, een lief mens, klein vrouwtje. Kon zo heerlijk vrolijk lachen. Meester Talsma gaf Nederlands. Op een keer zou Marga Minco bij ons op school komen en omdat ik een boek van haar had gelezen vond hij dat ik haar wel even kon toespreken. Dat heb ik gedaan, maar mijn vader heeft me er wel een beetje bij geholpen. Meneer Bob Blok gaf ons muziekles. Jaren later kwam ik hem tegen in een christelijke moshav in Israel. HIj heeft daar, net als ik zelf, een aantal jaren gewoond.

  H.N.O - Centrum, 1974

  Ik heb de MAVO_4 gedaan.

  Ik heb de MAVO_4 gedaan. Het eerste jaar op de Peppellaan, vervolgens 2 jaar op de Smeden en het laatste jaar weer op de Peppellaan. Onze tekenleraar heette de Heer van Kammen. Hij had niet zo veel geduld met ons als tekenstudenten. Als je oranje en groen , na sterke afkeuring van hem vooraf, toch nog ging mengen, dan kon hij bijna uit zijn vel springen van woede. Jacob Schaap deed dat en die kreeg een lel om de oren. Meneer de Wolf was streng, maar rechtvaardig. Hij keek graag naar vrouwen die goed geschapen waren. Bij meneer van der Weerd kon je heerlijk spieken. Je kon gewoon je boek er bij pakken. Hij zag niets. Hij kon ook geen orde houden en een keer hadden we het zo bont gemaakt dat hij huilend de klas uit ging en de conrector kwam later vertellen dat hij het aan zijn hart had. Dat maakte toch wel wat indruk op ons, want daarna hebben we het toch wel wat rustiger aan gedaan. Meneer de Vries van geschiedenis kon heel boeiend vertellen. Hij had wel eens wat last van"Praten met consumptie." Een prima tijd gehad op school. Mijn vriendin was Irma Vinke en Ineke van Langevelde. Ineke zat toen in HAVO 5.

  CSG, 1970

  Ik heb maar 1 jaar op deze school gezeten.

  Ik heb maar 1 jaar op deze school gezeten. Ik kwam bij meester Albeda in de klas. Hij was nogal een driftige meester. Hij smeet met schriften wanneer hij ze had nagekeken, maar vooral wanneer hij een pestbui had. Hanny Geschiere zat ook bij mij in de klas en ze durfde nooit wat te zeggen. Bang voor de meester? Op een woensdagmiddag hebben de meiden tijdens een handwerkmiddag het juf Elsinga (? ) erg lastig gemaakt. Volgens mij hadden we spelden in haar haar gestopt. De volgende dag moesten we allemaal op het matje komen bij de meester. Heel spannend was dat. Ik weet nog wel veel leerlingen uit deze klas: Hanny Geschiere, Geert Teunis Bremer, Gert Stolte, Jan Meyer, Dineke van Dalen, Hilda van Essen, Joke Bleekrode, Geert Zuidema, Cora Houweling, Joke Hids, Rene Bijdevaate, Irma Vinke(is nu mijn schoonzus, haar man is de broer van mijn man), Geertje ?, Albert Verbruggen, Geert Bosma, Heleen Top? Onze klas was een combinatie met klas 5. Halverwege het schooljaar zijn we verhuisd van de Skagerrak naar de Reydersant. We hebben in dat zelfde jaar ook nog een musical opgevoerd. We moesten in middeleeuwse kleding gekleed gaan. Ik had pijpekrullen die door de moeder van Dineke van Dalen er ingeflanst waren. Was een leuke avond. Het schoolreisje naar de Duiventil in Nunspeet was ook erg leuk. We hadden stiekem sigaretten gekocht en daar werden er een stel honds beroerd van, daardoor vielen we door de mand. Op de fiets heen en weer naar Nunspeet, maar op de terugweg hadden we keiharde wind tegen in de polder en we deden er ongelofelijk lang over voordat we thuis waren. Ik heb maar een jaar op die school gezeten, maar ik kijk er met veel plezier op terug. Irma en Dineke van Dalen waren de meisjes waar ik het meeste mee om ging. Ook wel met Cora Houweling.

  Constantijn Huygensschool, 1969

  ?