Atie Van Eerden

Kent 11 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Atie Van Eerden en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Atie Van Eerden heeft 17 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het schoolreglement met de enige zin die ik mij nog herinner "extravaganties als baarden enz.

  Het schoolreglement met de enige zin die ik mij nog herinner "extravaganties als baarden enz. worden niet getolereerd"! Vaak als straf over moeten schrijven. Net als 3X de stellingen van de meetkunde bij de driftige tekenleraar Starink. De docenten:de rijzige Bareman, geschiedenis, voor wie kwantiteit telde bij proefwerken:het gerucht ging dat hij ze niet las, als het maar veel was wat je opschreef. En Maja Krans, van wie we geen zgn. keukenmeidenliteratuur meer mochten lezen, en die veel afwist van het cafeleven in de Amsterdamse binnenstad....Mademoiselle Barendse, zag eruit als een echte Parisienne, Wiesenekker (Engels) die als 1 van de eersten modern talenonderwijs begon te geven met behulp van een bandrecorder. Hoogtepunten in het schoolleven waren de werk(?)week naar Parijs en de schoolavonden in Marcanti.

  Christelijk Lyceum West, 1962

  Alle kinderen Van Eerden zaten op deze school: ook mijn beide oudere broers Theo en Bert, en mijn jongere zus Paula.

  Alle kinderen Van Eerden zaten op deze school: ook mijn beide oudere broers Theo en Bert, en mijn jongere zus Paula. Ik zat in de klas met Gerrie Bloemendal en Lenneke Bogers, mijn beste vriendinnen. En verder Annelies Lindhout, Ina Lups, Carla van der Plas, ik geloof dat ik me de meeste namen nog wel herinner.Vooral omdat we jarenlang bij elkaar in dezelfde klas zaten. Van de jongens: Hans Hogeweg, m'n eerste vriendje, die me vaak van huis kwam ophalen en snoep voor me kocht in het winkeltje vlakbij school, verder Andre Tienpont, Erik Hendriksen, Steven de Weert, Kees Wildschut, Henk(ie) Lampink, Wim Peelen.Ik zie ze allemaal nog voor me! Het was "De School Met Den Bijbel" met als hoofd de heer Van der Hoef en later meneer de Vries. In de eerste klas hadden we juffrouw Polman, een klas later gevolgd door juffrouw Kerkhof die altijd zo nors keek, en daarna juffrouw Brouwer,waar we bij het vele zingen van gezangen triangeltjes en mondharmonika's moesten gebruiken, daarna meneer 'sGravendeel(van wie we ook veel moesten zingen) en tot slot meneer de Vries(die mooi voorlas). En niet te vergeten de zonderlinge juffrouw Sorgdrager die ons meisjes Nuttig Handwerken trachtte te onderwijzen, en Schalkie oftewel Schalkwijk die ons heel goede gymnastieklesssen gaf.

  Admiraal De Ruyterschool, 1956

  ?