Astrid Buijs

Kent 14 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Astrid Buijs en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Astrid Buijs heeft 32 klassenfoto's en kent 14 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Van deze school kan ik mij herinneren dat wij ieder jaar met koninginedag een verklede optocht hadden door het dorp en dat Mevrouw Biersteker onze Juffrouw ging trouwen en wij hier met een bus met de hele klas naar toe gingen.

  Van deze school kan ik mij herinneren dat wij ieder jaar met koninginedag een verklede optocht hadden door het dorp en dat Mevrouw Biersteker onze Juffrouw ging trouwen en wij hier met een bus met de hele klas naar toe gingen.

  " Op de Bongerd", 1965

  Hier heb ik maar één jaar opgezeten maar ik herinner mij toch nog het fietsen tussen de lessen door van het ene gebouw naar het andere.

  Hier heb ik maar één jaar opgezeten maar ik herinner mij toch nog het fietsen tussen de lessen door van het ene gebouw naar het andere. Deze school bestond n.l. uit verschillende gebouwen. Het hoofdgebouw stond op de Rosmalenstraat. Ook werd er gebruik gemaakt van de L.T.S., daar kregen we les in handvaardigheid en bakken van brood en koekjes. Dit was een hele oude school en had een binnenplein en als iedereen binnen was ging de poort dicht "ik vond het net een gevangenis". Maar gelukkig hadden we hier niet alle lessen. De meeste lessen hadden we op de andere lokaties. Wij waren toen de eerste klas van de toen nog L.H.N.O. die jongens in de klas hadden, deze moesten ook de kookles meedoen. Maar als wij stofversieren en naaien hadden gingen de jongens naar de L.T.S. voor handvaardigheid. Samen met de jongens hadden wij ook nog 2 uur per week handvaardigheid.

  Carry van Brugge, 1973

  Een fijne en gezellige school.

  Een fijne en gezellige school. Les gehad van Dhr. en Mvr. de Boer, deze gaven respectievelijk Muziek en Wiskunde, Dhr. Zemering was er voor Bio, Dhr. Doorgeest gaf Geschiedenis en Nederlands, Dhr. v.d. Kwast hadden we voor Duits en Engels, Dhr. Ploegaert gaf ons Aardrijkskunde voor Gym hadden we Mvr. Koremans, Dhr Hogekamp gaf Handelskennisen voor frans hadden we Dhr. Bakker. Eerst hadden we als direkteur Dhr. Klomp maar die werd ziek en tijdelijk vervangen door de Dhr. van Meijer. Later kwam er een nieuwe direkteur Dhr. Timmer deze ben ik nog steeds dankbaar dat hij mij tijdens het eindexamen 1978/1979 iedere dag thuis op kwam halen om examen te doen, want ik was ziek "een flinke griep". Er werd geadviseerd toch examen te doen want dan kon ik het altijd nog overdoen tijdens een her. Ook herinner ik mij de fijne werkweek naar Rolduc, vanwaar wij in deze omgeving leuke uitstapjes maakten naar b.v. Maastricht, Valkenburg, Keulen. De avonden brachten we door met het schrijven van een verslag en in de kelder van het klooster hadden we de beschikking over een ruimte waar we muziek konden draaien. Ook hebben we nog een keer wadgelopen dat was lachen iedereen ook de leraren die mee waren kwamen toen vies thuis. Dan hadden we ieder jaar ook nog een week voor de schoolvakantie een week met allerlei aktiviteiten zoals museumbezoek, fietstocht, dagje zwembad dit was altijd het wormerbad en een dagje met z'n allen naar het strand. Dit was altijd een goede jaarafsluiting zo vond ik. Ook hadden we ieder jaar tijdens de kerst een dag dat er in ieder lokaal allerlei aktiviteiten werden georganiseerd zoals het bakken van tosti's, het maken van kerststukjes, het doen van spelletjes zoals sjoelen, darten ook was er altijd een lokaal omgebouwd als disco. Als lunch kregen we dan voordat we naar huis gingen een broodmaaltijd aan lange tafels in de gangen van de school en dan was het kerstvakantie ook dit vond ik altijd een gezellige dag. Ook hadden we ieder jaar een sportdag deze werd in de Vang gehouden.

  Mavo 't Fregat, 1974

  ?