Arthur Stenfert Kroese

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Arthur Stenfert Kroese en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Arthur Stenfert Kroese heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  1B Mevrouw Tsaritsky - van Huijs, 2B Juffrouw Cassée, 3B/4B de heer Geurtsen, 5B de heer König opgevolgd op 1/1 door mevrouw Hoogerwerff, 6B de heer Gottschal.

  1B Mevrouw Tsaritsky - van Huijs, 2B Juffrouw Cassée, 3B/4B de heer Geurtsen, 5B de heer König opgevolgd op 1/1 door mevrouw Hoogerwerff, 6B de heer Gottschal. Een leuke schooltijd. Van mevrouw Tsaritsky en mevrouw Hoogerwerff heb ik het meeste geleerd, met de heer Geurtsen was het wat moderner, hij ging met zwemmen en zwom dan mee (hij was oud-kampioen, waterpoloër en trainer van waterpolo. Hij ko de vinderslag, nooit eerder gezien). De heer König liet mij de films van de Nederlandse Onderwijsfilm (NOF) draaien in het zolderlokaal (dat helemaal donker was). Juffrouw Cassée nam kinderen mee naar huis om te lunchen (met haar ouders erbij, helemaal geweldig) en de heet Gottschall was ook hoofd. Hij had een enorme neus, wat hem de bijnaam 'havikje'opleverde. Aardige man, stonk licht naar maagzuur, maar gaf goed les.

  2015, Arthur Stenfert Kroese

  Er was te weinig plaats op de kleuterschool.

  Er was te weinig plaats op de kleuterschool. Ik wilde erg graag, maar moest wachten. Op een avond hoorde ik een vreemde stem beneden met mijn vader praten, ik lag al in bed. Het was Juffrouw Bloemendaal die het heugelijke nieuws bracht dat ik naar Kleuterduin mocht komen. Ik heb altijd in de blauwe klas bij juffrouw Meenhorst gezete. Voor juffrouw Bloemendaal was ik eigenlijk een beetje bang. Als je lef had, durfde je ook achterom de school te gaan door struikjes en planten. Maar, achter het hek daar waren kinderlokkers, zo wisten sommige stoere jongens te melden. Ik heb bij het opbergen van de zinken teilen (!) in het schuurtje zo'n teil op mijn rechter middelvinger gekregen. Ik moest naar de dokter en het werd gehecht. Het litteken is nog altijd te zien.Toen tranen met tuiten met mijn bloedende vinger, inmiddels een herinnering aan een leuke tijd.

  2004, Arthur Stenfert Kroese

  Met bijna alleen maar oud-Kennemers als Ton van der Woude, Boudewijn Posthumus Meijjes, Koos Broerse, Jan Pigeaud en Thijssenaren als Daan Knuttel en Edwin Dickmann twee fantastische jaren gehad.

  Met bijna alleen maar oud-Kennemers als Ton van der Woude, Boudewijn Posthumus Meijjes, Koos Broerse, Jan Pigeaud en Thijssenaren als Daan Knuttel en Edwin Dickmann twee fantastische jaren gehad. Wat waren we een eenheidondanks onze verscheidenheid.

  2004, Arthur Stenfert Kroese
  ?