Bekijk het volledige profiel van Arnold Grapendaal en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Arnold Grapendaal heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

De foto van Wil van de Kamer k...

De foto van Wil van de Kamer komt mij bekend voor. Heb ik ooit in het verre verleden ook wel eens gezien, sta (zit) er ook zelf bij. Verder zijn er (nog) geen herinneringen die boven komen drijven. Maar wie weet.

2004, Arnold Grapendaal

Namen van leraren komen ook bi...

Namen van leraren komen ook bij mij boven drijven bij het lezen van belevenissen van "Pius-lotgenoten". En wie kent ze niet, de knallers van schoolfeesten die steevast eindigden bij "stamkroeg ANCO". Wat mij verder bij is gebleven zijn de traditionele basketbalwedstrijden tegen de Wenkebach MTS op elk schoolfeest uit mijn periode. Baketbal was toch al een zeer populaire sport op het Pius. Ruud Jung (sloeg toen ook Miep Bijwaard aan de haak, inderdaad van de op het Pius bekende Bijwaard-familie) was als gymleraar de grote animator voor het oprichten van twee meisjesteams die in de competitie voor Racing Beverwijk gingen spelen. En niet zonder succes. Coachte Ruud de oudste groep, ik begeleidde samen met Jos Blankendaal de jongste groep. Bekende namen van de basketballende meisjes uit die periode zijn o.a. Truus Schuyt, Charlotte Valkenbug, Louelle Rijs, Karin Bouma, Rita Wellen, Inge Popma, Aaf Tiems, Mirjam Haanraads, Margreet Peekel.

2004, Arnold Grapendaal

De eerste maanden met de trein...

De eerste maanden met de trein naar Haarlem. De school was toen nog gevestigd in de Schoterstraat (of was het de Schoterweg?). In december 1976 volgde de verhuizing naar de Laurens Baeklaan. Schoolfeesten waren leuk, Het Lantaarntje op de Zeestraat was populair in die tijd en verder kan ik mij nog een fietsenrally herinneren waarbij wij met zijn vieren gebruik maakten van een tandem en een bakfiets. Kratje bier in de bakfiets , dus vooral bij elkaar blijven. Weet je het nog Jos (Blankendaal)? Oh ja, schiet mij ineens te binnen dat we ook een keer een weekendje Delft hebben georganiseerd. Uiteraard met een geselecteerd groepje, want we gingen stappen in Delft en daarna een nachtje zwikken met de onlangs overleden Ram Dariyani. Geweldige ervaring!

2004, Arnold Grapendaal
?