Ontdek PLUS

Arno Hoorn

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Arno Hoorn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Arno Hoorn heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik ben begonnen in de oude school aan de Schoolstraat.

    Ik ben begonnen in de oude school aan de Schoolstraat. Van dit gebouw kan ik me de grote oliekachels nog herinneren, die gingen wel eens uit midden in de winter vanwege een verzopen brander. Dan moest er met behulp van toiletrollen zoveel olie worden uitgehaald dat 'ie weer ging branden. Door de 'verplichte' schoolmelk die ronduit vies was, 's zomers lauw en zuur en 's winters vol met bonkjes doordat de krat vaak half bevroren had buitengestaan, lust ik tot op de dag van vandaag geen melk. De oude school werd op het laatst zo klein dat er een dependance werd geopend in wat tot voor kort de winkel van Sjaak van Marion was. In de derde klas zat ik daar bij juffrouw Both, een heel aardige mevrouw. De verhuizing naar de nieuwe school kan ik me ook nog herinneren. En de lessen handenarbeid waarbij in de zesde klas een dorpje van lucifersdoosjes werd gemaakt.

    Markenburg, 1966

    Niet echt favoriete herinneringen die ik aan deze school heb.

    Niet echt favoriete herinneringen die ik aan deze school heb. Na mijn brugjaar op de kleine intieme vestiging aan de Sportlaan kwam ik noodgedwongen, de Sportlaan had geen VWO-afdeling, op deze school terecht. Toen al een behoorlijk massale leerfabriek. Het gebrek aan goede herinneringen ligt misschien ook wel een beetje aan mezelf. Niet mijn beste jaren beleefde ik toen; te lui om te leren, heel vaak te laat. Ik zag meermalen de deur net voor mijn neus dichtvallen. Dan moest ik een briefje halen bij de conciërge, Uhland heette die geloof ik, hetgeen een proces was dat tenminste een minuut of tien in beslag nam. Dan kwam je dus helemaal laat de klas in, vaak druipend van het slechte weer onderweg vanuit Geervliet. Altijd tegenwind en slecht weer toen... Toch ook wel leuke dingen herinner ik me nu. De schoolreis van de vierde klas naar Berlijn, toen nog in oost en west verdeeld. Het daarop volgende jaar weer in de vierde (ik doubleerde nogal eens in die tijd) en toen dus niet op reis maar wel een kunstproject met de andere thuisblijvers. Ook leuk waren de geschiedenislessen, van de helaas al overleden Peter van Drunen. De beta-vakken vond ik toen het minst leuk. Van scheikunde kan ik me herinneren dat het voor mij een soort Arabisch voor niet Arabisten was. De leraar noemde me eens 'zak in een zakkenpak', na mijn zoveelste mislukte uitleg over een reactie. Dat zakkenpak sloeg toen op het soort 'Mao-pak' dat ik toen droeg, daar zat een dozijn zakken in. Van wiskunde herinner ik me alleen de door de leraar zelf samengestelde kwis aan het eind van het jaar, als de leststof op was. Daar zat volgens mij een vraag over 'klootschieten' in. Gek he? Dat je dat soort dingen dan nog weet... Ik ben door de lijst met namen gelopen met hetzelfde eindjaar als ik en bij sommigen had ik ineens een 'o ja' gevoel. Namen van leraren onthou je altijd wel, maar van medeleerlingen ben ik ze, op een enkele na, toch voor een groot deel kwijtgeraakt. Ik betrap mezelf op gevoelens van nostalgie. Hoe zou het met ze gaan...

    De Ring van Putten, 1974

    Ik heb als 'brugpieper' op de Spijkenisse Noord dependance van de Albert Einstein gezeten.

    Ik heb als 'brugpieper' op de Spijkenisse Noord dependance van de Albert Einstein gezeten. Later ben ik naar de vestiging op de Marrewijklaan 'gepromoveerd', de latere Ring van Putten. Wat ik me vooral herinner van de Sportlaan was het continue heen en weer geloop tussen de twee vestigingen, een paar honderd meter uit elkaar. Wanneer het mooi weer was dan was dat een welkome afwisselingen tussen de lessen.

    Albert Einstein Scholengeme..., 1972