Ontdek PLUS

arie schippers

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van arie schippers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    arie schippers heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik zat ook al op de Juliana kleuterschool waar ik juffrouw Tak had en juffrouw Rita [Pieterse].

    Ik zat ook al op de Juliana kleuterschool waar ik juffrouw Tak had en juffrouw Rita [Pieterse]. We gingen op schoolreis naar Scheveningen, waarna we ook de moeder van juffrouw Tak in het Belgische Park bezochten. Je had toen al een soort spreekbeurten: ik vertelde een keer het verhaal van de Japanse steenhouwer aan mijn klasgenoten.

    Juliana kleuterschool, 1951

    Piet Meijer (geboren 1932) bleef in mijn hele schoolperiode mijn leraar Latijn.

    Piet Meijer (geboren 1932) bleef in mijn hele schoolperiode mijn leraar Latijn. Hij promoveerde op 23 mei 1962 op een onderwerp uit de Griekse filosofie. Met de hele [tweede] klas van de gymnasiumafdeling togen we naar Leiden om hem op zijn receptie geluk te wensen. We brachten eerst een bezoek aan het RMO, dat toen nog een echte binnenplaats had. Ik ontmoette Meijer later nog op recepties in Leiden, waar hij universitair medewerker was, of in Amsterdam, waar de classici zaten waarmee hij in een tijdschriftredactie zat, en ook op de receptie aan de VU na de oratie van Bert van der Spek als hoogleraar Oude Geschiedenis. Tijdens mijn hele gymnasiumperiode zat ik naast Piet Gilhuis, zoon van een dominee en een godsdienstleraar aan het Lyceum. Ik kreeg weer contact met Piet toen hij, na zijn studietijd aan de VU, in Leiden kwam te werken en daar ook promoveerde. Hij overleed in 2005, hoogleraar Staatsrecht in Tilburg. Een andere klasgenoot was Wim Boot, nog steeds hoogleraar Japans in Leiden. Andere herinneringen: na de moord op Kennedy 22 nov 1963, hadden we zaterdag 23 nov. het eerste uur Frans van meneer Buter. We hebben die les geen woord Frans gesproken, maar alleen over de verschrikkelijke gebeurtenis gepraat; verder baarde een tijdelijke leraar Oude Geschiedenis genaamd Rudi Frank opzien door zijn grappige manier van doen. Hij droeg een strikje dat hij jaren later nog droeg toen ik hem toevallig zag op de kamer van de vakreferent Klassieken in de UB van Amsterdam. Hij kwam binnen met: “Goede morgen of is het al middag?” . Tijdens de lessen maakte hij veel grappen over de Egyptische president Nasser, en het liedje “My boy Lollipop” uit 1964, beide in pejoratieve zin.

    Christelijk lyceum voorburg, 1960

    Mijn eerste herinneringen zijn dat ik les van juffrouw Cool had, die een keer mijn moeder bezocht (toen nog in de Jacob Catsstraat) en zei: "Over Arie hoeft U zich geen zorgen te maken".

    Mijn eerste herinneringen zijn dat ik les van juffrouw Cool had, die een keer mijn moeder bezocht (toen nog in de Jacob Catsstraat) en zei: "Over Arie hoeft U zich geen zorgen te maken". Zelf woonde ze in de Paradijsstraat in Voorburg-West. Tweede jaar: juffrouw Burggraaf. Ik durfde niet mee te zingen met het stichtelijk Christelijk gezang, maar juffrouw Burggraaf, soms geassisteerd door juffrouw Duker, legde dan haar hand op mijn keel, om na te gaan of mijn stembanden wel genoeg trilden, om het wel of niet mee-zingen te kunnen vaststellen. In het tweede jaar, toen we verhuisd waren naar Damsigt maar ik voorlopig nog de Juliana school frekwenteerde, alvorens naar de Emmaschool te verhuizen in het jaar daarna, reisde ik per tram heen en weer [van Vronesteijn met de Scheveninger tot aan de halte bij de Apotheker in de van Arembergelaan/hoek KW laan]. De Apotheker is net vorig jaar (2007) opgeheven. Ik bleef tussen de middag over, maar mijn vak of kasje onder mijn schoolbank kwam vol met bedorven kaasboterhammen te zitten: zo gauw kon ik al dat van thuis meegenomen brood niet opeten. Het was leerzaam met die hogere klassers te verkeren in het overblijflokaal: zo hoorde ik dat de tijd van Napoleon toch wel wat later was dan de 80jarige oorlog. Het was een leerzame school: ze lieten zelfs een keer een filmpje van Goethes tovenaarsleerling zien (vermuziekt door Paul Ducas als "l'apprenti sorcier" en verfilmd door Walt Disney), wat was het toverwoord ook weer dat de magie van de zich vermenigvuldigende emmers en bezems verbrak: iets als "semper botani tempo". Ik zal dit laatste wel niet goed onthouden hebben. Ik zou de film nog eens moeten zien.

    Julianaschool , 1953