Arie Leenheer

Kent 5 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Arie Leenheer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Arie Leenheer heeft 3 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  In de oorlogstijd zat ik op deze school.

  In de oorlogstijd zat ik op deze school. Ongeveer een halfjaar ben ik bij de familie van der Lijn in huis geweest. Daarna ben ik naar Hantumhuizen gegaan bij de familie Geertsma. Dat was ook heel leuk, want ik moest nogal veel bij de smederij aan de balg trekken, als er geen electriciteit was. Van de school, die inmiddels van zijn plek is verdwenen weet ik eigenlijk geen namen van leerlingen meer. Maar het huis, die bijna tegen de school aanstond staat er nog steeds. Uiteraard ken ik Schelto en Marietje van der Lijn erg goed. Marietje heb ik veel bezocht. Inmiddels ben ik naar Curaçao verhuisd, maar een telefoontje naar Marietje gaat nog altijd door.

  2010, Arie Leenheer

  Juffr.

  Juffr. van Es en meester Tieleman In de oorlog gingen we met z'n allen zingen in de gang, want er was dan luchtalarm en er vielen bommen bij o.a. de Maashaven. We keken altijd vanuit de klas naar de klok bij de haven, dan wisten we hoe laat het was. Enige andere leerlingen die ik mij nog herinner zijn: Wim Bachman, Wim v.d. Knaap, Henk Hogerwerf, Piet Baaiens, Coby en Corrie Kras,Piet v/d Pol en Pancras Moerkerken.

  2003, Arie Leenheer

  leraren o.

  leraren o.a Zwemstra die ik op de schaakvereniging Charlois heb verslagen, wat was tie kwaad. Ik zat toen in de laatste klas. Lodder die kan je beter vergeten, maar dat gaat moeilijk. De rest was heel aardig. En wat zou je denken van de tekenleraar. Zijn naam ben ik vergeten, maar zijn spreekwoord nooit meer. "IK sprak tot iemand en vroeg of hij zichzelve was, maar hij was zichzelve niet, want hij was niemand. Dan waren we uiteraard aan het herrie schoppen. Nou ik weet nog veel meer, maar zo is het genoeg.O.a. leraren : Smallegange, Zwemstra, Niemantsverdriet, van Koten, de Knecht, Bockhove, Kruidenier, Lodder en Schipperus.

  2003, Arie Leenheer
  ?