Ontdek PLUS

Arend Stenvert

Kent 3 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Arend Stenvert en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Arend Stenvert heeft 15 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De Th.

    De Th.Lancee-mavo uit de Pioenstraat fuseerde op 1 augustus 1983 met het Heymanscollege uit de Nw. St. Jansstraat voor havo en atheneum tot de gemeentelijke scholengemeenschap oost. In februari 1985 verhuisden we naar een nieuw schoolgebouw aan de Melisseweg achter de Streekschool. De naam werd op 5 oktober 1986 veranderd in Rölingcollege. Mevrouw Röling onthulde toen in de kantine van de school een portret van wijlen haar man, gemaakt door zoon en kunstschilder Mathijs. Per 1 augustus 1989 volgde een fusie met de scholengemeenschap voor beroepsonderwijs Noorderkroon tot brede scholengemeenschap voor isk, ivbo, vbo, mavo, havo en atheneum. De Noorderkroon was ontstaan door fusie van de Klaas de Vriesschool voor leao (Boteringesingel), de ir. van Doornschool voor ito(Zuiderkruislaan)en de Algemene Nijverheidsschool ANS (De Wijert). Per 1 augustus 1992 volgde een fusie met de school voor voorbereidend beroepsonderwijs (vbo)Leonardo da Vinci, de vroegere J. van der Laan-lts (Antillenstraat). Per 1 augustus 1999 nam ik afscheid van het onderwijs als directeur van Belcampo, de mavo-havo-atheneum vestiging van het Rölingcollege door gebruik te maken van de FPU-regeling voor flexibel pensioen.

    Roling College, 1983

    Directeur van de openbare Th.

    Directeur van de openbare Th.Lancee-mavo, gevestigd aan de Pioenstraat in de stad Groningen, van 1 augustus 1973 tot 1 augustus 1983. Mavo-school met een 3- en 4-jarige opleiding en 400 leerlingen

    TH Lancée, 1973

    Van 1 augustus 1967 tot 1 augustus 1973 was ik docent, adj.

    Van 1 augustus 1967 tot 1 augustus 1973 was ik docent, adj.-dir. en directeur van de Majoor Ligthartschool, de mulo-afdeling die verbonden was aan de Koninklijke Militaire School in Weert, het opleidingsinstituut voor beroepsonderofficieren van de Koninklijke Landmacht. Deze afdeling stond ook bekend als Schakelonderwijs. Ook de Koninklijke Luchtmacht kende zo'n opleiding, verbonden aan de KKSL in Schaarsbergen. Leerlingen waren kandidaat-beroepsonderofficieren die niet aan de toen vereiste vooropleiding voldeden, nl. het bezit van een mulo-diploma. Ook gaven we les aan de zgn. ranglijstkorporaals, korporaals I, en aan marechaussees I die in aanmerking kwamen om beroepsonderofficier te worden bij de Koninklijke Landmacht. Een heel leerzame periode in mijn onderwijsloopbaan met bijzonder gemotiveerde leerlingen en een leuk en jong docententeam. Bij mijn aantreden als directeur op 31-jarige leeftijd was ik de oudste van het docententeam! Alle docenten waren reserve-officier en bezaten minimaal de akte van volledig bevoegd onderwijzer. Commandanten van de KMS waar ik mee te maken heb gehad waren de kolonel der Limburgse Jagers M.P. van Hoof en de kolonel der Garde Jagers C.Harteveld. Per 1 november 1972 werd ik bevorderd tot reserve-kapitein en per 1 november 1982 tot reserve-majoor der infanterie. Onderscheiden met het officierskruis voor langdurige dienst als reserve-officier Kon. Landmacht met de cijfers XXX.

    Koninklijke Militaire School, 1967