Arend Smit

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Arend Smit en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Arend Smit heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuk om via dit medium eens in het verleden te zoeken.

  Leuk om via dit medium eens in het verleden te zoeken. Ik woonde destijds in de Van Boetzelaarstraat, maar kan mij bitter weinig van deze schoolperiode herinneren. Er zijn wel wat fototjes van de kleuterschool, links van het gebouw ?." Zo van ter herinnering aan" en dan een jaartal. Ook namen van het onderwijzend personeel weet ik niet zo goed meer. Mijn beide zussen zijn ook op deze school geweest. Dini Smit en Beppie Smit. Overigens komen we de naam Fiege op diverse scholen tegen. Wellicht dat er nog iemend uit die tijd mij weer op het spoor kan brengen. Eind 1938 zijn wij verhuisd naar de Shackletonstraat. Omdat Dini nog een paar maanden op de Bentickschool wilde blijven - het was haar laatste schooljaar - hebben wij dagelijks van het nieuwe adres naar de Bentickstraat gelopen. Tussen de middag verbleven wij bij familie in de omgeving van de school.

  Catamaran Bentinck, voorhee..., 1933

  Mijn naam is Arend Smit , geb.

  Mijn naam is Arend Smit , geb. 21.10.1929 te Amsterdam. In ongeveer september 1939 - mobilisatie - kwamen wij in de Orteliusstraat wonen en lag het voor de hand dat we naar de dichtstbijzijnde school over zouden gaan. Voor zover mij bekend heb ik enige tijd bij de heer Van der Togt in de klas gezeten. Er zijn nog een paar schoolfoto's van o.a. bezoekjes aan Artis enz. Veel namen zijn mij ontschoten, maar als ik het wel heb was een van m'n klasgenoten Piet Kruijswijk. Mijn zusje Bep was ook op deze school en heeft als ik het goed heb o.a. bij de heer Schrader ? in de klas gezeten. Het klinkt allemaal vaag maar ik hoop dat iemand mij ondanks het aantal jaren geleden op het spoor kan zetten. Wellicht komt er dan wat meer boven water. In ca. september 1943 ben ik naar de Prinses Julianaschool gegaan . Dat was in de Brederodestraat. Natuurlijk heeft de tweede wereldoorlog een niet altijd even rustige schooltijd opgeleverd, want er waren scholen in de buurt die door de Duitsers in gebruik waren. Wisselende schooluren en dagen waren het gevolg. Graag wacht ik reacties af.

  pieter oosterlee school [ba..., 1939

  ?