Ontdek PLUS

Anny Toonen

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anny Toonen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anny Toonen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na de lagere meisjesschool weer naar een nonnenschool.

  Na de lagere meisjesschool weer naar een nonnenschool. Maar achteraf heb je er toch veel geleerd. Zr. Gemma, de directrice.Als ze op de praatstoel zat, was de les zo voorbij. Juf La Rondelle, waar we met de hele klas eens op bezoek mochten in Helmond. Zr. Marie Regina, die in de natuurkundeles haar ring verprutste met kwik, Mr.Dekkers, die het niet altijd gemakkelijk had met al die meiden. Spiekblaadjes werden soms op delicate plekjes verstopt. "meisjes, je doet maar, mijn salaris gaat wel door". Juni 63, de nieuwe ulo wordt geopend. 's Woensdags naar de huishoudschool voor naailes en kookles. Moest je de aangebrande wortels ook nog zelf opeten.

  Maria Immaculata ULO, 1959

  4 jaar intern, op kostschool! Elke week een paar uur op de fiets, heen en terug.

  4 jaar intern, op kostschool! Elke week een paar uur op de fiets, heen en terug. Achteraf een mooie tijd, toen dacht je er wel eens anders. De leerkrachten; MOP, zr Marie Servatia, gaf nederlands en was dol op walnoten die ze tijdens het brevieren in de grote kloostertuin raapte. Zr. Odilia, de directrice, een bourgondische limburgse die haar afkomst niet verloochende. Uitstapjes met prima verzorgde diners en een flinke pint voor haar. Zr. Agnes, die met haar lange benen door de lange gangen zwabberde. Zr. Huberta, gewapend met een cassetterecorder achter in de klas tijdens de praktijklessen.(je hoorde; smak-smak, waar kwam dat vandaan?) Voor het eerst in burger op studiereis naar Berlijn, in twinset naar de opera(en die was er altijd zo op gebrand dat we goed gekleed voor de klas stonden). Zr. Angelina, die ik nu nog wel eens zie, ze woont hier dichtbij heel comfortabel met z'n drietjes in een kleine pastorie (gelofte van armoede....)Pietje Plek van de administratie, dhr. Visser, de gymleraar; dames, time is mummie...., dhr. Degreef sr., muziekleraar in zijn Dafje. Zr. Simona, van het everlasting haakkatoen. Zr. Lucille die bij ons op zaal sliep. Het gat in de heg vlak bij het snoepwinkeltje, de friet bij Nabbe, ijspret op de binnenplaats, breugeliaans feest bij een jubileum, studeren onder in de kelder, 3x in de week naar de kerk (met wekservice). De refter, waar Zr. Lucille de discjockey was. En in het laatste jaar, jongens op school. Een hele verandering voor al die nonnekes. Wij vonden dat ze die jongens nogal eens voortrokken.

  Katholieke Pedagogische Aca..., 1963

  Wat me zo te binnen schiet; juf Haerkens in de tweede klas, woonde dicht bij de school.

  Wat me zo te binnen schiet; juf Haerkens in de tweede klas, woonde dicht bij de school. Juf Takken uit Ledeacker, die heel wat strenger was dan haar collega's. Zat met haar lange benen vaak op de eerste bank en dan had je achter in de klas een vergezicht......!!!!Zuster Remigia, hoofd van de school, niet de makkelijkste, maar wel rechtvaardig, want ik was zelf ook niet de braafste van de klas. Wat deden we op school, knikkeren onder de bomen langs de heg, als je in de zesde zat mocht je voor de pauze de koffie ophalen bij het klooster. Senseo was toen nog niet uitgevonden..... 's Winters stond de warme chocomel klaar als je voor schooltijd eerst naar de kerk was geweest. Elke zaterdag samen naar de kerk, biechten; meer lol trappen dan vroom zijn.... Die goeie ouwe tijd. Heb na de kweek nog een klein jaartje les gegeven aan de school waar ik eerst leerling was. Nog steeds met zr. Remigia aan het hoofd.

  Maria Gorettischool, 1953