Anno Schaeffer

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anno Schaeffer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anno Schaeffer heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner me niet zoveel van deze school (VGLO).

  Ik herinner me niet zoveel van deze school (VGLO). Ik moest dit jaar doormaken omdat ik nog niet geschikt bevonden werd voor de (m)ulo. Ik startte in de klas die opleidde voor de ulo, maar werd er al op de eerste dag uitgepikt. Ik werd in de hbs-klas geplaatst. Die heb ik met goed gevolg doorlopen en desondanks moest ik daarna naar de ulo. Dat werd de Borrenulo. Die heb ik afgesloten met het diploma ulo-B. Daarna heb ik de HBS-A gevolgd en heb die met een diploma in 1966 afgesloten. Daarna naar de Nederlandse Politie Academie (NPA).

  2e Emmaschool, 1957

  Na de Borrenulo kwam ik in de derde klas terecht.

  Na de Borrenulo kwam ik in de derde klas terecht. Dat was een makkie. Daarna naar 4B. Scheikunde en Stereometrie braken mij op en na het voorjaarsrapport ging ik naar 4A. Daar heb ik Henk-Jan Slot leren kennen. Hij heeft mij geleerd naar klassieke muziek te luisteren (vooral Bach en Vivaldi). Ik heb de schaakcompetitie geleid en ben één keer kampioen geworden door het wiskunde genie André Kokos te verslaan. André is door een ongeval helaas te vroeg gestorven. Ik ben eindredacteur van de schoolkrant geweest en ben nog een periode voorzitter van de schoolvereniging geweest. Ik had speciale belangstelling voor de tweelingzusjes Gortemulder, maar dat is nooit wat geworden. Mijn favoriete leraar was Spa, die Engels gaf. Logisch: Engels was mijn beste taal en Frans mijn slechtste. En waarom zit ik dan in Frankrijk? Wie dat wil weten, moet mij maar mailen. Dan leg ik dat wel uit.

  HBS A, 1962

  Ik weet niet zo heel veel van deze schoolperiode.

  Ik weet niet zo heel veel van deze schoolperiode. Mijn vrienden waren Minze Veenstra, die de opleiding niet heeft afgemaakt en naar de Ambachtsschool is gegaan, en Jan Wuite, die me heeft leren schaken en die daarna regelmatig door mij werd ingemaakt. Ik was nog te jong voor schoolliefdes maar heb wel de muziek van Cliff Richard and The Shadows leren ontdekken. De muziek van the Shadows is nog steeds mijn favoriete muziek.

  borren ulo, 1958

  ?