Ontdek PLUS

Annette Schreuder

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Annette Schreuder en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Annette Schreuder heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    In de vierde klas op deze school gekomen bij meester Henk Dammers.

    In de vierde klas op deze school gekomen bij meester Henk Dammers. Wat een verademing na die strenge Potgieterschool: je mocht de leerkrachten bij de voornaam noemen, er werd aan drama gedaan, je mocht in groepjes werken, dit alles onder de bezielende en vooruitstrevende leiding van Jules Engelsbel! En als klap op de vuurpijl: de sexuele voorlichting in de 6e klas; weliswaar alleen voor kinderen met toestemming van hun ouders en op vrijdagochtend van 8 uur 's ochtend tot 9 uur, als de school begon voor de anderen...... Mijn vriendinnen waren Annalies Steelink, Sandra Bekking, Hilma Hiemstra, Anneke van Boelenhoven, Ellie Luckhardt (die nog eens kokend water over zich heen kreeg tijdens het koffiezetten voor de leerkrachten),Alma Snijders en later natuurlijk ook Shirley Tauwnaar. Peter Verboom herinner ik mij als geweldig acteur, Ronald Kunne als "de professor"(spreekbeurt over sterrenkunde), die soms de leraar verbeterde,Willem Eigenhuysen(van het verhuisbedrijf),Willem den Hartog en nog veel meer namen. Geweldig schoolreisje met klas 6 in Nunspeet in het Jan Willem Roskamhuis.( bedankt John Nierop voor de foto, die had ik niet!) Leuke afscheidsavond met speciaal voor Jules Engelsbel(als verrassing) ingestudeerd:"Tot ziens en welbedankt meneer", eindeloos decors schilderen en oefenen voor het afscheidsstuk.......... Kortom:veel goede herinneringen!!

    Almereschool, 1967

    Na de Bonte Specht naar de Potgieterschool.

    Na de Bonte Specht naar de Potgieterschool. Ik heb er tot april 1967 opgezeten want daarna gingen we verhuizen naar Amsterdam-noord. Ik herinner me de Potgieterschool als een strenge school: in de eerste klas juffrouw van Hees, een dame op leeftijd die met vergeelde nagels dingen aanwees op je leesplankje en je opsloot in de diepe, donkere kast met leermiddelen als ze je vervelend of druk vond. (Ik heb daar wat tijd doorgebracht....) We schreven nog met een kroontjespen en het inktpotje zat in je tafel met een schuifje eroverheen: vlekken waren je grootste vijand en je inktlap je beste vriend.... Voor de klas stond het grote leesbord met "Aap Noot Mies" en grote, losse letters die je aan een haakje kon hangen, jouw leesplankje in het groot! Mijn beste vriendin was Ria Damman. Verder herinner ik me Pammie Wessels, Sylvia Schoofs, Mary Pot, Hanneke Crouwel, Ingrid, Yvonne Schutte, Cecilia, Ellen Wals(Zij staan allemaal in mijn poezie-album). Van de jongens: Johnnie Soepnel, Arend Damman, Martin van Montfoort was mijn vriendje). Van de tweede klas kan ik me niet zoveel herinneren, maar in de derde klas kregen we een heel lieve juf, juffrouw van der Oord. Ze was pas van de kweekschool en woonde nog bij haar ouders in de Willem de Zwijgerlaan, waar ik een keer op bezoek ben geweest. Een keer ging ik haar samen met Martin uitzwaaien op de tramhalte en toen gaf ik Martin een duw omdat hij door moest lopen van mij toen de tram wegreed. Hij viel met zijn hoofd tegen de rijdende tram en had een wond die gehecht moest worden: wat voelde ik me ellendig en schuldig, iets wat ik nooit ben vergeten! Meester Slingerland was het hoofd: een zeer ouderwetse, strenge man die bijna met pensioen ging. Hij gaf ons een keer schrijfles, hij deed het voor op het bord: dunne halen omhoog, dikke naar beneden; iedereen stond met de oren te klapperen van verbazing..... Als je 10x mooi had geschreven in je schrijfschriftje mocht je met gekleurde inkt schrijven, je kon zelf dan een kleurtje uitkiezen: ik nam altijd vermiljoen rood, zo prachtig! In de vierde klas zaten we in het gebouw van "de Bonte Specht" op de eerste verdieping met een prachtig uitzicht over de kermis (als die er was) op het Marcantiplein. Juffrouw de Groot was de onderwijzeres, van haar heb ik de regel -ngk kan nooit- geleerd..(en vast nog wel meer). Natuurlijk het spelen op de vieze oude begraafplaats met dat donkere zand...... Daarna zijn we verhuisd naar Amsterdam-noord en dus van school gegaan.

    Potgieterschool, 1963

    Samen met mijn tweelingbroer Ronald voor het eerst naar school: allebei dezelfde grijze blazer aan met kleurig afgezette randjes: hij met korte broek en ik met rokje.

    Samen met mijn tweelingbroer Ronald voor het eerst naar school: allebei dezelfde grijze blazer aan met kleurig afgezette randjes: hij met korte broek en ik met rokje....... Het gebouw herinner ik me nog goed, de weg erheen ook: we woonden in de Clercqstraat dus dat was oversteken met de klaar-overs op de Bilderdijkstraat. Het pad langs het water met aan de rechterkant de speeltuin, die wij " het Zandlandje" noemden en waar je mocht spelen als je lid van de vereniging was. Als we gingen buitenspelen was het :rennen naar de bak met de scheppen,anders zat je ernaast. Ik herinner me ook nog de gordijntjes van de "kieskast" die open mochten worden geschoven, iedere dag door een andere uitverkorene. En ik maar hopen, dat ik snel aan de beurt was, want ik wilde heel graag verven op de schildersezel, dat was mijn favoriete bezigheid. Sinterklaastijd was spannend: ik zie ons nog zitten , armen stijf over elkaar en ja hoor, daar zag ik het hoofd van de Sint verschijnen voor het raampje bovenin de deur...... Wat ik ook nog weet is het bezoek aan de school van een pottenbakker, die ons iets over zijn beroep kwam vertellen en laten zien. Het toeval wilde, dat mijn broer en ik die dag jarig waren, en als verjaardagcadeautje kregen we een door hemzelf gemaakt spaarvarken, Ronald een blauwe en ik een gele. (Ik heb hem nog!) We zaten bij een Surinaamse juf in de klas. Robin Ketelaars zat ook bij ons en was ons vriendje, onze moeders waren ook met elkaar bevriend. Ik zal bij mijn vader eens wat foto's opzoeken en op deze site plaatsen. De foto van het trouwen van de juf heb ik ook, volgens mij heette ze inderdaad juffrouw Kok( hebben we dus twee verschillende juffen gehad?!?).

    Kleuterschool de Bonte Specht, 1961