Ontdek PLUS

Annemieke Koelman

Kent 0 personen

NA , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Annemieke Koelman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Annemieke Koelman heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ondanks dat men mij bij het intakegesprek 'te oud' vond, aangezien het doel was om na afloop van de opleiding werk te vinden, werd ik toch tot de opleiding MA-GIS toegelaten.

    Ondanks dat men mij bij het intakegesprek 'te oud' vond, aangezien het doel was om na afloop van de opleiding werk te vinden, werd ik toch tot de opleiding MA-GIS toegelaten. 'k Heb het - ondanks dat het niet zo'n prettig jaar privé was - enorm naar m'n zin gehad. Twee dagen in de week met Janke de Vries vanuit Leeuwarden met de trein naar Assen, en 1 dag naar Groningen: met 14 vrouwen tussen grotendeels jongens op het toen nog Stratingh College. 'k Heb dierbare herinneringen aan de wiskundedocent Gerard (achternaam weet ik even niet). Met z'n allen veel gelachen en af en toe gehuild. 'k Zal nooit vergeten hoe ik op de trouwdag van m'n ex 'beziggehouden' ben door een aantal klasgenoten. De opleiding is voor mij succesvol geweest: na mijn stageperiode bij dé schoolbegeleidingsdienst in Fryslân heb ik een - inmiddels vaste - baan aangebonden gekregen.....

    Anke Weidemaschool, 1993

    Ja, wat zijn favoriete herinneringen: de 1e les van juffrouw Boot? "Zo ben ik van voren, zo van achteren, jullie mogen nu lachen en daarna noooooit meer".

    Ja, wat zijn favoriete herinneringen: de 1e les van juffrouw Boot? "Zo ben ik van voren, zo van achteren, jullie mogen nu lachen en daarna noooooit meer". De handwerkles van juffrouw Smit? Een fanatiek tegenstandster van de bh. Fantastische verhalen over goden en helden van meneer (opa) Lok? De 3e december? Le jour Bapinson. De grote avond? Eén jaar mocht ook ik een rol spelen in het 'grote' toneelstuk na de pauze. De aardrijkskundeles van Arie Ritsema? "Hiervoor heb ik les gegeven op een jongensschool, maar jullie zijn 10x erger!!" De 'liefde' voor natuurkundeleraar, Arie Kemkes? Menig leerlinge fietste naar Delft om daar een glimp van hem op te vangen. En over Delft gesproken: de opvoering van Elckerlyc in het Prinsenhof? De kunsthistorische reis naar Brugge en Gent? Logeren in jeugdherbergen (in Gent een klooster).Karel Kost, meneer Bos, meneer Almekinders (slachtoffer van het treinongeluk bij Harmelen) en nog veel meer. Ik heb al mijn schoolagenda's (met het springend hert voorop!) nog.

    chr. M.M.S., 1960

    Ik heb flarden herinnering aan mijn schooltijd.

    Ik heb flarden herinnering aan mijn schooltijd. Omdat er in die tijd ook een tekort was aan leerkrachten, hadden we soms combi-klassen. Ik herinner me nog dat er dan boven schotten tussenuit gingen en juffrouw Oosterhof enigszins moeite had om de twee grote groepen rustig te houden. Meneer en volgens mij ook een juffrouw Savert en niet te vergeten meneer Pleket staan me nog helder voor de geest. Als je jarig was de klassen rond en dan hoorde daar altijd een sigaar voor meneer Pleket bij. Van leerlingen weet ik me niet zoveel meer te herinneren: jongens Verhagen: vader had een bedrijf met autobanden(?) of een garage o.i.d. Dan was er een Arthur met een buitenlands klinkende achternaam. Hij woonde op een hoek in de Claes de Vrieselaan. Ook was er een zoon van de 'priester' van de Oud-Katholieke Kerk aan de Nwe Binnenweg: Bas van Kleef. Het valt me wel op dat ik me voornamelijk jongens herinner! Overigens ben ik halverweg de 6e klas naar de Rehobothschool in de Ruilstraat gegaan, omdat er toendertijd toelatingsexamen voor het voortgezet onderwijs gedaan moest worden. Aangezien we ook dat jaar maar halve dagen les kregen, vonden mijn ouders het verstandiger om mij naar een school te laten gaan waar wel hele dagen les gegeven werd.

    Eloutschool (christelijke), 1954