Bekijk het volledige profiel van Annemieke Hirschmann en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Annemieke Hirschmann heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Met de bus vanuit Voorhout met...

Met de bus vanuit Voorhout met zusje Ingrid naar Oegstgeest. 2e klas Juffrouw Konijnenburg met hoedje, weinig herinneringen aan dat jaar.3e klas daar integen zeer velen. Knobhout, wanneer hij dacht dat niemand het zag verwijderde hij na het eten van pinda's zijn kunstgebit...Boze, strenge man met blauwe stofjas. Betrapte mij een keer op het pikken van een suikerklontje uit de kast achter in de klas. Riep de hulp van mijn een jaar oudere zusje in om mij vast te houden, zodat hij mijn hand open kon maken.... Regelmatig ook oudere jongens die onder het raam verschenen en zongen:"In een blauw geruite jas stond Knokkie voor de klas, hij sloeg de kinderen bont en blauw, maar de kinderen waren niet gek, ze sloegen Knokkie voor zijn bek..." Altijd succes lokte woede explosie uit. Werd dat jaar ook meegenomen van achter de school, tijdens het papier prikken.Een man in een Dafje in schildersoverall. Gelukkig goed afgelopen. Dat papier prikken was een taak voor de kinderen die over moesten blijven. Marquita Kaptein was daar bij (zusje Daphne?). Lang bepalende jaren. Stroopsoldaatjes, heerlijk.

2008, Annemieke Hirschmann

Kwam in de 4e klas op de Bosch...

Kwam in de 4e klas op de Boschool.Door vele verhuizingen mijn 3e lagere school. Herinner mij meneer Witmer met viool waar de snaren steeds van sprongen. Op een gegeven moment kwam de viool niet meer tevoorschijn en meneer Witmer ook niet. Rest van het jaar meneer van Delden.Ontspannen en rustig. Wij hadden hem toen graag zien trouwen met juffrouw de Jong....De klas boven ons vocht met meneer Bijleveld, Els de Ruijter en Hanneke Slier, stoer! Hij verdween ook. 5e en 6e klas meneer Heins.Hij had om een voor mij nog steeds onverklaarbare reden veel moeite met mij. Boze onzekere man. Angstige tijden, slechte herinnering. Gelukkig waren daar Julia Munk en Ellen Melk.

2008, Annemieke Hirschmann
?