Bekijk het volledige profiel van Annemiek van der Wal en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Annemiek van der Wal heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Op de MAVO ging ik vooral om m...

Op de MAVO ging ik vooral om met Hillie Linker, Geke Pruim, Auktje Wijkstra, Gonda Lise, Jantje Elzinga. Er was een "Friezen", waaronder Silly Ras, die een groepje apart vormden. Verder hadden we een groep gevormd "the black panters", hier zaten ook jongens in, maar welke? Op dit moment even de namen kwijt, zal het schoolboek erop naslaan. We hebben heel wat uitgehaald met zijn allen. Een leraar die we veel hebben geplaagd was dhr. Kooistra, toch heb ik altijd veel respect voor deze man gehad. Op het laatst kon hij zich niet meer standhouden in de klas. Ik herinner me meester Rogaar, van Damme, Visser. We hebben zelfs een keer een juffrouw Frans van school gepest. Achteraf denk je van hoe hebben we het kunnen doen. Er was ook nog een leraar Scheikunde die we het eerste jaar erg gepest hebben, maar waar we buiten school heel erg goed mee op konden schieten. Het 2e jaar had hij zijn lesje geleerd en van pesten kwam niet veel meer.

2010, Annemiek van der Wal

Mijn favoriete juf was juffrou...

Mijn favoriete juf was juffrouw Mulder, wat was dat een warme vrouw. Soms noemde ik haar per ongeluk wel Mam. Zij kon zo prachtig vertellen, vooral de kerst verhalen. Ik ging vooral om met Hillie Linker, Auktje Wijkstra, Geke Pruim, Gonda Lise, Jantje Elzing. Op het schoolplein waren we altijd met een hele groep. Alle namen schieten mij even niet te binnen. Het ergste van deze school vond ik de Schooltandarts. Wat was dat een drama, nu met mijn nieuwe vrouwelijke tandarts heb ik pas mijn angst voor de tandarts overwonnen. Achter de school spelen was geweldig, we deden er slagbal, hadden er tekenlessen etc. Het schoolgebouw staat er jammer genoeg niet meer, maar was een mooi oud gebouw met hoge ramen, houten vloeren. Wat waren we blij toen we nieuw meubilair kregen, van die moderne bureautjes met stoelen. Ik weet nog dat als je er goed je best had gedaan je op een gegeven moment met een inktpen mocht schrijven. Die kleine dingen maakten het leuk.

2008, Annemiek van der Wal
?