Bekijk het volledige profiel van Annemiek Hilligehekken en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 2

Annemiek Hilligehekken heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Opleiding Receptioniste/Inform...

Opleiding Receptioniste/Informatrice. Het duurde maar 1 jaar, dus heb weinig namen van medeleerlingen onthouden. Anita uiteraard, omdat ik die al via een vriendin kende en we reisden soms samen met de bus. Dan was er (dacht ik) Henriette uit Groesbeek, met wie de hele klas daar een keer op stap was geweest. Hele leuke dag gehad. Van de leraren staat mij Monsieur Martin (Frans) het meeste bij, omdat die zeer streng was en er op stond dat we de hele les Frans spraken. Bovendien mopperde hij steeds omdat we zo'n slechte vooropleiding hadden gehad en hij zowat alles over moest doen. Ik heb zijn Dix Commandements nog steeds! De leraar Engels stond op Oxford Engels en wij spraken te vaak Amerikaans Engels, naar zijn zin. Toerisme en Etiquette waren leuke vakken. Op donderdag hadden we de hele ochtend typen, dat waren lange, saaie uren! Toen ik de ziekte van Pfeiffer had gekregen en langzaam aan weer mocht beginnen en de belangrijkste lessen moest kiezen om weer bij te gaan wonen was de donderdag de eerste dag die ik liet vallen. Ik heb dus nooit leren typen met 10 vingers! En dan was er de kroeg aan de overkant, waar we met het hele stel vaak gingen lunchen. Dan zaten we aan de grote leestafel in het midden.

2007, Annemiek Hilligehekken

Goede herinneringen aan Zegers...

Goede herinneringen aan Zegers (Duits), Brons (Engels), Van Dijk (aardrijkskunde/biologie), de handvaardigheid leraar (v.d. Zanden?), Verwijst (biologie) die altijd zo geplaagd werd dat hij lange tijd met ziekteverlof moest, en meer waar ik helaas de naam nu niet van weet. Minder goede aan Smeets (tekenen) - moest elke keer een gedicht voordragen - V.d. Berg (wiskunde en mentor) - hield teveel van de minimode - Meeuwissen (Franse juf), Meijer (Ned.) - streng, hoewel goeie leraar) en Veldmuis (muziek). Dit zal ik updaten als ik mijn agenda's weer gevonden heb. Hele aardige concierge, ondanks de strafregels bij het te laat komen. De directeur (Walk?)zagen we niet zoveel, maar hij was wel aardig. De 2 adjuncts waren streng, maar niet onaardig. Van Altvorst geloof ik, en de andere (Schreurs?) gaf ook boekhouding. Als je op het matje moest komen ging ik het liefst naar van Altvorst. Ik herinner me heel veel van deze jaren, gezichten, namen en gebeurtenissen. Nu het weer zo stormt zie ik de populieren langs de noodbouw weer zwaaien (en soms omvallen!). De eerste jaren leuke directeursdagen. De concerten (Brabants Orkest - Cecile Moerdijk) en de experimentele toneelvoorstellingen in De Schouw. 2 Buitenpleinen, de ene heette nog speelplaats (1e en 2e klassers), de 2e mocht zo niet meer heten. Geen slingertikkertje meer, maar braaf rondjeslopen of samen in een groep staan. Daar waren de kleding kleuren voornamelijk (leger)groen en de brave schooltassen waren veranderd in volgekladderde pukkels. De zolder (feesten), de kelder (stiekem verstoppen), het fietsenhok (waar de rokers bijeenkwamen), de automaat met warme chocolade en tomatensoep, het overblijflokaal (niet nodig voor mij, maar soms wel een plek om die leuke jongen te spotten). De eerste klassefuif, met mijn pickup en plaatjes en die eerste schuifeldans. Welke muziek? Teenybopper (erg he?), Les Poppies, Je t'aime, en voor de gevorderden Deep Purple en CCR. En wie herinnert zich nog de intense discussies over wat er de avond tevoren in Peyton Place was voorgevallen? Van de leerlingen herinner ik me dat de meest coole jongen Gerard was die altijd achterin de klas zat en die volgens mij ook klassevertegenwoordiger was. En Marcel, die de professor werd genoemd (was ook de enige jongen bij die franse juf en haar lievelingetje - vond hij niet zo leuk). En dan de jongen, die altijd in een rood ribpak gekleed ging, die een keer per ongeluk een rotje afstak achter in de klas, zodat hijzelf van schrik van zijn stoel viel en de geschiedenisleraar met een bevende vinger en wit weggetrokken hem de klas uitstuurde. En dan was er Jackie Groenewoud (door een leraar steevast Jackie X genoemd) die een vechtpartijtje had met ? (scheikunde), (Rutten was daarvoor), die meteen geschorst werd en vervangen door Leenders. En het duo Karin en Nanda, die zich altijd ver verheven voelden boven de rest van de klas. Liesbeth, die altijd zo scherp kon zijn en Ellen, die zo prachtig kon tekenen.

2007, Annemiek Hilligehekken

Ik weet niet precies de jaren ...

Ik weet niet precies de jaren van de lessen, maar ook daarna was Verhoeven mijn uitgaanscentrum. Brons, Zilver (ster), begonnen met Goud en niet af kunnen maken. Mijn eerste rum-colaatje, mijn eerste verkering, mijn eerste ludevedu, de Millionnaires, de Dizzie Man's Band, Oud en Nieuw Feesten, dansen met Bertje. Zeker in de begintijd was het er oergezellig, later kende ik niet zoveel mensen meer en was de lol er een beetje af.

2007, Annemiek Hilligehekken
?