Ontdek PLUS

Annemarth (Martha) Sterringa

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Annemarth (Martha) Sterringa en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Annemarth (Martha) Sterringa heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Engels (in deeltijd).

  Engels (in deeltijd). Doctoraal scriptie over Oud-Engelse en Oud-Friese wetsteksten.

  (Rijks)universiteit Leiden ..., 1988

  In de hete zomer van 1947 begon mijn schoolleven op de kleuterschool op het Galileiplantsoen hoek Keplerstraat.

  In de hete zomer van 1947 begon mijn schoolleven op de kleuterschool op het Galileiplantsoen hoek Keplerstraat. Ik zat daar in de klas bij de strenge juf Witkop, met het korte haar. Klasgenootjes waren o.a. Tineke van Duuren, mijn nichtje Tineke Jansen, Yvonne de Graaf, Carla van der Schaaf, Andre Hofman, Jan van Keulen, Ernst van Veen en de tweeling Ben en Fred (achternaam ?), die ik in mijn jeugdige overmoed een demonstratie 'melkdop doorprikken met lijmkwast' gegeven heb (mocht hElemaal niet van de juf:-). Het grappige is dat de foto van Guus Polhuis met de andere juf Witkop in hetzelfde lokaaltje is gemaakt. Was dat het fotolokaaltje? Of was er slechts 1 lokaaltje en moest de andere groep buitenspelen? Slechtste herinnering: de 'pietenzuster' die vond dat mijn haren en nagels er vies uitzagen, na de zandbak!

  De Zilvermeeuw, 1947

  Op de lagere school heb ik in de klas gezeten bij: klas 1 bij mevrouw Waay (of mw.

  Op de lagere school heb ik in de klas gezeten bij: klas 1 bij mevrouw Waay (of mw. Laars?), die een heup brak waarna we invallers en kwekelingen hadden; klas 2 bij mevrouw Manuel; klas 3 en 4 bij juffrouw Alessie in het noodgebouw in de Fraunhoferstraat; klas 5 en 6 bij meneer Lammers; Franse les van mevrouw Bleeker; naam handwerkjuf vergeten; naam gymmeester verdrongen. Beste herinneringen: geschiedenisles van meneer Lammers met historische wandkaarten uit de kist op de gang; schooltuintjes op de Kruislaan. 45 klasgenoten o.a. Tineke van Duuren (ging mee naar GLvM), Otti van Dorssen, Marretje Herresma, Hannie Kes, Hans Verhoeven, Hans Pielage, Guus Polhuis, Dick Bosscher, Alice Oosterbaan, Andre Sijbesma, Ria Gerdes, Corrie Hollanders, Corrie Klokgieter (ging mee naar GLvM), Loeki van Kerkhoff, Piet Sagel, Yvonne Wilken, Yvonne de Graaf, Gerrie Ribbelink, Rob Gerritse, Herman Kluit, Theo/Dokkie Kaan.

  van der Waalsschool, 1949