Ontdek PLUS

Annelies Hoogland

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Annelies Hoogland en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Annelies Hoogland heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In het jaar dat ik zeven werd ben ik toegelaten tot de tweede klas, bij juffrouw De Boer.

  In het jaar dat ik zeven werd ben ik toegelaten tot de tweede klas, bij juffrouw De Boer. Eerder had ik bijles genoten want ik was 'laat'jarig en dat was een nadeel, vond men in die tijd. Dat jaar ging prima. Pas in de derde klas, bij mevr. Ninkblock kreeg ik het moeilijk. Achteraf bekeken was ze waarschijnlijk flink overspannen maar voor mij was de lagere school vanaf die tijd echt niet leuk meer. Ze had duidelijk de pik op me en schrok er zelfs niet voor terug de klas tegen me op te hitsen. Ik bewaar goede herinneringen aan Margriet Postma, Noortje Kegel, Annelies de Jong en Mei Lan Goei. Ninkblock (ik weet niet of ik de naam goed spel) werd halverwege het jaar vervangen door juffrouw De Jong (een hele opluchting), Daarna in klas 4 dhr. Dubbelaar (toentertijd directeur), in 5e klas opl. mevr. Winkler en in klas 6 nog een keer Dubbelaar. Zijn kinderen zaten toen ook bij ons in de klas. Dat moet voor hen niet zo makkelijk zijn geweest.

  Tesselschadeschool, 1964

  Heb alleen twee keer de brugklas op deze school doorlopen; één keer aan de Edisonweg (inderdaad: buizen lopen op het terrein ernaast, stiekem met het pontje naar de binnenstad, patatjes halen bij de kraam) en één keer aan de Paardemarkt.

  Heb alleen twee keer de brugklas op deze school doorlopen; één keer aan de Edisonweg (inderdaad: buizen lopen op het terrein ernaast, stiekem met het pontje naar de binnenstad, patatjes halen bij de kraam) en één keer aan de Paardemarkt. Hr. Strikkers was klasseleraar Edisonweg, mw. Leder aan Paardemarkt. Frans van juf Blom (vh Posthuma) of 'kippetje', wiskunde van Barten en Nijdam. Laatste vak was niet erg aan mij besteed, vandaar mijn switch naar BSG, waar wiskunde toen als vak nauwelijks iets voorstelde.

  Noord Kennemerland, nu Will..., 1969

  Vooral veel geiten met Caroline Hardeman en Willy Numan.

  Vooral veel geiten met Caroline Hardeman en Willy Numan. De strenge blikken van mevrouw Scholten en de humor van hr Soels, waar ik trouwens ook nog wel opgepast heb. De niet te volgen leraar wiskunde Hornstra en de scheve bril van hr. Mundy: het afscheidsfeest van mevrouw Scholten, de musical door hr. Borst geschreven, en door mw. Witsche geregisseerd, muziek van Klaas Venneker. En natuurlijk, mijn lievelingsvak geschiedenis, onnavolgbaar gedoceerd door dhr. Nijhuis. Erg leuke schooltijd gehad!

  Berger Scholengemeenschap (..., 1971