Anneke Ingelse

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anneke Ingelse en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anneke Ingelse heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat nog in het oude gebouw aan de Korte Beestenmarkt.

  Ik zat nog in het oude gebouw aan de Korte Beestenmarkt. Direkteur was toen nog Jan van Vlijmen. Mijn hoofdvak was orgel (Rienk Jiskoot) en mijn bijvak was piano (Gerrit Vlake). Ik kreeg o.a.contrapunt bij dhr. Dorremans, analyse bij Bernhard Renooy, en harmonieleer en muziekgeschiedenis van dhr. Adriaans. Ik kreeg les in de Grote-of St. Jacobskerk in Den Haag op het prachtige Metzlerorgel. Ik heb er een heel fijne tijd gehad. Mijn vriendin vanaf de allereerste dag was Trix Gijssel die hoofdvak piano en schoolmuziek studeerde. Wat ik me nog goed herinner waren de Bachweken, met Nicolaus Harnoncourt en de workshops van Frans Brügen. In de kantine was het vaak zo gezellig, dat je haast vergat dat er ook nog (hard) gestudeerd moest worden. De conservatoriumkaart was ideaal: daarmee kon je heel goedkoop naar allerlei concerten, die anders een rib uit je studentenlijf kostten.

  Koninklijk Conservatorium, 1974

  Ik heb één jaar in het oude gebouw gezeten aan de Joselin de Jonge laan en drie jaar in het nieuwe gebouw dat toen heel erg mooi en modern was.

  Ik heb één jaar in het oude gebouw gezeten aan de Joselin de Jonge laan en drie jaar in het nieuwe gebouw dat toen heel erg mooi en modern was. Ik heb er een heel leuke tijd gehad en had het erg naar mijn zin op deze school. Mijn lievelingsvak was Frans en we hadden daar een heel goede leraar voor: dhr. Stemerding (Stiefbeen) Ik herinner me ook nog dhr. Houtkamp. Een uitstekende leraar Engels die goed met pubers kon omgaan. Klasgenoten die ik me kan herinneren zijn: Lenie Wynia, Jack We hebben ook nog eens een leuke schoolreunie gehad. Later heb ik nog een paar maanden gehospiteerd op deze school toen ik voor de hoofdakte zat op de Pedagogische Akademie.

  c.h.r. elout.mavo, 1963

  Ik kan me nog het oude gebouw herinneren met antieke oplopende banken, het noodgebouw aan de Blaak en het nieuwe gebouw.

  Ik kan me nog het oude gebouw herinneren met antieke oplopende banken, het noodgebouw aan de Blaak en het nieuwe gebouw. Opvallende leraren waren: Jan van der Zouwen (tekenen),van Gent (Duits) en Wapenaar (Gymnastiek). Ik herinner me ook nog dat op een nacht het hele gebouw door een paar leerlingen was "verbouwd". Niets stond meer op z'n plaats. Hoewel ik het niet zo geweldig vond op deze school, heb ik wel veel plezier gehad met Aad Bos die me vaak met z'n blauwe eend van huis op kwam halen naar school. Aan het begin van mijn schooltijd was ik absoluut van plan om Frans te gaan studeren, maar na twee jaar dhr. Tuinman als docent Frans te hebben gehad, had ik het helemaal gezien. Ik ben, na anderhalf jaar voor de klas te hebben gestaan, hoofdvak orgel gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag.

  Kweekschool met den Bijbel ..., 1967

  ?