Anneke Hoogendoorn

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anneke Hoogendoorn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anneke Hoogendoorn heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het was een school met allemaal meiden, dat was best wel wennen omdat je van de basisschool komt waar het gewoon gemengd was.

  Het was een school met allemaal meiden, dat was best wel wennen omdat je van de basisschool komt waar het gewoon gemengd was. Ik heb daar 4 jaar ontzettend veel gelachen en het reuze naar mijn zin heb gehad. Mijn basisschooljaren waren niet zo leuk, dus de huishoudschool was echt een verademing. We hadden een directrice die alle leerlingen bij naam kon dat was wel een beetje bizar, was je nog maar een paar weken op school, wist zij al wie je was. Ze kon je dan in de wandelgangen beet grijpen en je naam noemen en wat je mischien al uit gehaald had voor streken. Ze had ook een bril op met van die dikke plusglazen. Daar leken haar ogen nog veel groter, en daar spiedde zij mee rond door de school om na te gaan of alles wel kuis en koosjer verliep. We mochten geen aanstoot gevende kleren aan en topjes mocht ook niet. Dan werd je halverwege de dag uit de les gehaald en naar huis gestuurd of je kreeg een kledingstuk van de directrice. Daar wilde je niet mee lopen dus koos je eieren voor je geld. Verder moesten we als het regende in de pauzes, binnen bliven en op de gangen zitten. Het moest dan stil zijn en we mochten niet roepen en gikllen naar elkaar. Je mocht alleen praten met de gene die naast je zat of tegenover je. Kwamen er docenten langs dan moest je al van verre daar rekening mee houden en je benen intrekken. Ze mochten dan niet over onze benen stappen( dat was te veel moeite voor hen). De docenten die er waren : mw.v.Spronsen( voor naaldvakken) dhr.Lolkema(nederlands).Medeleerlingen in mij klas:Stieneke Swijnenburg,Ria Siaheilatua,Janet Verhoef,Greet v.Wenen,Henny Lucas,Els v.Wijngaarden,Corry Heester,Heddy vd Spoel,deze zaten bij mij in de 1e en de 2e klas. In de 3e en 4e:Lida vd Heuvel,Nelleke ?,Cockelien Driesprong,Anja Schouten,Leni v.Antwerpen.

  Lager Huishoud en Nijverhei..., 1973

  Ik zat in een klas met veel kinderen van "rijkere komaf".

  Ik zat in een klas met veel kinderen van "rijkere komaf". Ik was een kind van een arbeider, en werd daardoor vanaf de 4e klas, nu groep 6, veel gepest. Er waren zeker ook kinderen die daar niet aan meededen, maar ze gingen er wel in mee. Bijv. niet worden uitgenodigd voor feestjes, terwijl de rest van de klas wel was uitgenodigd.De pesters vonden het niet goed als ik ook kwam. Ik ging om met Petra Hollestein, Ria Siahailatua en Annemarie Lodder. Leraren die ik gehad hebt, Mw Stolk, dhr Krol( 2 jaar), dhr.Uitterlinden, deze was ook de hoofdonderwijzer.We zijn in de 6e klas op tv geweest met het programma "klassewerk", De werkweek was in Soest met een klas van de "Kuiperschool". Inmijn klas zaten oa.Hans Tissink,Arjan Schipper,Annemieke Molendijk,Yvonne Eijkenaar,Gert Put, Wilma en Andre Bode, Margreet en Govert Simons, Chris Ockers, Irene Donkervoort, Jeanet Verhoef.

  De Klimop, 1966

  ?