Anneke Ferwerda

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anneke Ferwerda en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anneke Ferwerda heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Van een klein dorpsschooltje ging ik samen met twee klasgenootjes naar de Brugschool, een voorbereidend jaar om toelatingsexamen te gaan doen voor de HBS.

  Van een klein dorpsschooltje ging ik samen met twee klasgenootjes naar de Brugschool, een voorbereidend jaar om toelatingsexamen te gaan doen voor de HBS. Ik kwam in de klas bij mijnheer Hoekstra; een hele lieve leraar. Het is een heel leuk jaar gweeest.

  Brugschool, 1965

  Ik kwam als dorpsmeisje op deze - toen nog wel wat elitaire - school.

  Ik kwam als dorpsmeisje op deze - toen nog wel wat elitaire - school. Een behoorlijke cultuurschok maar ik voelde me er toch redelijk snel thuis. Een school waar nog discipline heerste; jongens met te lang haar werden door de directeur naar de kapper gestuurd! Ik zat in de 'd' klas (1d, 2d, 3d, 4d) en dat was geen klas met lieverdjes. In de 4e klas bleven er zoveel zitten dat het kleine groepje dat overging werd verdeeld over de andere drie vijfde klassen. Zo kwam ik in het laatste jaar in een hele nieuwe klas terecht (5a). Het zijn voor mij in veel opzichten vijf jaren geweest die bepalend zijn geweest voor mijn verdere leven. Ben heel benieuwd of ik klasgenoten ga tegenkomen.

  rijkshogereburgerschool, 1966

  Op dit kleine schooltje zaten klas 1,2 en 3 bij elkaar en klas 4,5 en 6.

  Op dit kleine schooltje zaten klas 1,2 en 3 bij elkaar en klas 4,5 en 6. Wij kwamen in de eerste klas bij juf Gulmans. Zij ging al snel weg, toen kregen we een tijdelijke vervangster juf Miedema. Daarna kwam juf Hoogland. In de klassen 4,5 en 6 kwamen we bij meester Jensma die heel veel jaar van deze school het hoofd is geweest. Mijn klasgenootjes waren: Tsjik Ferwerda (ook een nicht en nog steeds hele goede vriendin van mij), Griet Wiersma, Doetie Zaturdag, Gelske Poelstra, Baukje Buruma, Piet de Jong en Piet Winkel. Het was bijzonder om op zo'n kleine school te zitten; je kende iedereen heel goed en was eigenlijk ook vriendin met al je klasgenoten. Behalve met Tsjik heb ik geen contact meer met mensen uit die tijd. Het zou leuk zijn om elkaar hier weer tegen te komen!

  Openbare lagere school, 1959

  ?