Ontdek PLUS

Ann Sprangers

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ann Sprangers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ann Sprangers heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De tijden veranderen! Zag onlangs een foto van het Erasmiaans in de krant waarop een groot deel van de huidige leerlingen van allochtone afkomst bleek te zijn.

    De tijden veranderen! Zag onlangs een foto van het Erasmiaans in de krant waarop een groot deel van de huidige leerlingen van allochtone afkomst bleek te zijn. Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de 3 jaar die ik hier heb doorgebracht. Willekeurig dieptepunten: - Vreselijke introductiedag, waarop je een certificaat kreeg uitgereikt dat je toe was gelaten. - Tropische vissen die het schoolfeest in Blijdorp niet overleven nadat er bier in het aquarium is gegooid. - Knickerbockers en Lacoste polo´s met opstaande kragen - Elk jaar naar de Laurenskerk voor je rapport - Vivat haec societas - Sorry meneer vd Harst van Duits en Rienks van Nederlands, en ook Martijn Figee - "En wat doet je vader?" - Een leerling die ongestraft mag leuren met Centrum Partij pamfletjes. Na deze schooltijd cq. rassen- en klassenstrijd ben ik overgestapt naar het Caland in Schiebroek. Ik heb aan deze periode gelukkig nog wel een goede vriendin (Judith Engelsman) overgehouden. [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] zie verder Erasmiaans Gemeente

    Erasmiaans, 1981

    Het Caland was voor mij een grote opluchting na drie jaar Erasmiaans.

    Het Caland was voor mij een grote opluchting na drie jaar Erasmiaans. De lessen latijn, roken alleen buiten achter de streep, rennen door de glazen gang en dan toch nog te laat komen, heeeel veel spijbelen, rondjes buitenom moeten hardlopen en dan proberen je vanachter een heg te drukken, eigen cassettebandjes afdraaien in de kantine (toen iedereen U2 nog herrie vond), new wave!!, de allerlaatste dag op school (creatief met WC papier) - wat een geweldige tijd! Het was alleen knap lullig dat een aantal jaar geleden alleen mensen met een diploma werden uitgenodigd voor de officiele reünie (ik wel, maar mijn broers John en Ruvin niet) -moeten we die dus gewoon zelf nog maar een keer organiseren.

    Caland Lyceum, 1984

    Mijn broer Fitz herkende mij op de foto van klas 3 (78-79).

    Mijn broer Fitz herkende mij op de foto van klas 3 (78-79). Ik ben dat meisje met die wilde bos zwart haar (nog steeds trouwens), met hoofd in de handen leunend op de brug. Ik zat toen al in klas 4, dit was volgens mij dus een combinatieklas. Wat een luxe eigenlijk, met zo weinig mensen in een klas... Ik herinner mij nog wel de ontbrekende namen: links van Farid Ounkoud (4) staat Said, de eerste marokkaanse jongen op school waarvan ik de achternaam niet meer weet. Rechts van Farid staat Gerrie Wiekens. Naast mij in de groene bloemetjesjurk staat Hilly Kootkar, en links van haar Hanneke van de Hoek (5). De achternaam van Andrea (1) is Mom. De jongen met de bril, vierde van rechts, heet Miguel de Sera. Ik mis trouwens Danielle Steigenga op de foto, volgens mij was zij een nichtje van Ernst-Jan. Later kwamen Karin de Boer en Arianne van de Kooij er nog bij. Ik denk o.a. met veel plezier terug aan de Feestmarkt (later Fancy Fair), het schoolkerstfeest in de Adventkerk, de schoolreisjes naar Baarn (tot twee keer toe), het toneelstuk op de afscheidsavond. De leerkrachten (juffrouw Aalbers, de meesters Horjus, Koopman, Neeleman, en Nierop) zijn erin geslaagd om, achteraf gezien, met beperkte middelen maar met veel toewijding en creativiteit, persoonlijke aandacht en warmte, ons op dat kleine houten schooltje een hele fijne tijd te bezorgen - bedankt!

    Ds. G.A. van de Hooftschool, 1975