Bekijk het volledige profiel van Ankie Schaafsma en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

Ankie Schaafsma heeft 1 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ja en dan de Z opleiding.....B...

Ja en dan de Z opleiding.....Binnen een paar maanden veranderd van een keurig schoolmeisje in een heus kroegbeest! Wonen in het zusterhuis, te gekke studieweken, met bewoners op vakantie, en verder heel veel lol. Ook voor het eerst met vriendinnen naar het buitenland op vakantie. Ons meidengroepje bestond uit Anske, Wietske, Tineke en ik.Een leuke en heftige tijd.

2009, Ankie Schaafsma

Huishoudschool: Tijd van veel ...

Huishoudschool: Tijd van veel lol en leuke dingen doen.Met z'n vijven (Roelie,Aukje,Hennie Anske en ik) zetten we klas behoorlijk op stelten. Met als gevolg dat Hennie en ik tweede schooljaar bij een andere klas kwamen te zitten. Wat wel weer aardig was van de leraren, was de belofte dat wanneer we dit jaar rustig deden het derde jaar weer bijelkaar mochten. Wat ook gebeurde. Ook leuk contact met bepaalde leraressen. (schoonmaken bij hun thuis)De papieracties (met de fietskar papier ophalen) Maar deze tijd was voor mij ook een heftige pubertijd. Ben zelfs een paar maanden niet op school geweest. Maar verder de school goed afgemaakt en heb daarna de INAS gedaan.Ook weer een mooie tijd, met leuke stages (Amsterdam) en eerste stappen naar zelfstandigheid gezet.

2007, Ankie Schaafsma

Wat herinner ik mij van de lag...

Wat herinner ik mij van de lagere school: Allereerst juf Huizinga die ons breien heeft geleerd. Meester de Vries een aller aardigste meester, Meester Kuperus, ook aardig en kon prachtige verhalen vertellen. Meester Drost was de strengste meester en hoofd van de school. Kan me nog herinneren dat hij een grote meetlat kapot heeft geslagen op de billen van een leerling. Hij kon ook vreselijk bulderen wanneer hij boos was. Leuke herinneringen zijn ook: s'winters wanneer er sneeuw lag, mochten we voor de school op het grasveld sneeuwballen gooien. De schoolreisjes (waar Wietse meestal voorin de bus liedjes mocht zingen, Koninginnedag, verkleed opschool komen en het volkslied zingen wanneer de vlag werd gehezen s' middags deden we dan spelletjes.Ruzies met de openbareschool kinderen, maar al toch best wel een leuke lagere schooltijd.

2005, Ankie Schaafsma
?