Anke Troost

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Anke Troost en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anke Troost heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Als de schoolbel ging moest je netjes twee aan twee in de rij gaan staan en op het teken van de juf of meester naar je klas.

  Als de schoolbel ging moest je netjes twee aan twee in de rij gaan staan en op het teken van de juf of meester naar je klas. In de 1e klas zat ik bij juf. Adema. Ieder jaar weer de zenuwen van "bij wie kom ik nu weer in de klas". Gelukkige mocht ik de eerste drie jaren bij de zelfde juf blijven n.l. juf.Adema. In de 4e had ik meneer Roosebeek en in de 5e Dhr. van Swieten. De 6e klas was een puinhoop. Eerst kregen wij het Hoofd van de school: meester Hordijk. Halverwege dat jaar moest hij stoppen en kregen wij een kwekeling voor tijdelijk. En daarna kregen wij Dhr. Kegge. Veel geleerd hebben we dat jaar ook niet. Volgens mij heb ik ook mijn kleuterschooljaren op deze school doorgebracht. Met Juf v.d. Berg en Juf. Apeldoorn. Wegens ruimte gebrek werden we ingelijfd op de school bij de nonnetjes op de Singel. Maar ik wist niet dat ze zo gemeen waren. Ze konden zeer hard slaan en ze konden zo naar je kijken, dat je alleen maar durfde verder te sluipen. Gelukkig namen onze juffen het voor ons op en moesten met regelmaat de boel sussen. Van deze school heb ik ook nog een foto. Zodra ik hem vind, voeg ik hem bij

  Groen van Prinstererschool, 1955

  Zaterdagmorgen ook naar school.

  Zaterdagmorgen ook naar school. Zangles van Kuifje (Dhr. Scheurwater) Dinsdag-en donderdagmiddag vrij. In je examenjaar mochten de meisjes koffie voor de leraren zetten. Behalve Dhr. Nagtegaal, die dronk Ovamaltine met vel. Wilde hij zelf graag, nou dat heeft hij geweten. De vellen van zijn collega's kreeg hij er gratis bij. De tekenlessen bij Dhr. v.d. Pol waren ook zeer vermaard. En het mogen volleyballen tussen de middag bij gymleraar de Bruyn. Deze school was voor mij een familiefeest. Niet alleen zaten er veel nichtjes en neefjes op. Maar ook mijn vader heeft tot 1936 op deze school gezeten. Hij heeft zelfs nog les gehad van Pimmetje(Dhr.v.d. Kooy) Hij kon niet goed opschieten met hem en dat werd lachen op de ouderavonden. (voor mij dan) Toch vond ik het knap dat Pimmetje dat nooit op mij afgereageerd heeft.

  Rehoboth Mavo, 1963

  ?