Bekijk het volledige profiel van Anke Pronk en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 7

Anke Pronk heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik heb 2 jaar havo gedaan op d...

Ik heb 2 jaar havo gedaan op deze school. Heb vooral goeie herinneringen aan de franse les bij meneer Booms,waar we altijd franse chansons tijdens de les zongen.En natuurlijk aan de duitse les van meneer Van Lindt Van Erk, die altijd met zijn nagels over het schoolbord kraste, bij wie de meisjes nooit met hun benen over elkaar mochten zitten, vanwege de spataderen, die helemaal lyrisch was van Goethe en Schiller en die honderden bekende jaartallen uit zijn hoofd kon opdreunen. Mijn vriendinnen uit die tijd waren Marianne Prummel, Coby den Dulk en Liesbeth Heshusius, die altijd een boerenbonte zakdoek bij zich had!

2007, Anke Pronk

Goeie herinneringen heb ik voo...

Goeie herinneringen heb ik vooral aan het jaar bij meneer Chrispijn in de vierde(?)klas. Hij kon zo prachtig geschiedenisles geven. Je zag de Batavieren en de Spanjaarden met hun ketels kokende pek als het ware door de klas stormen! De laatste jaren op school mocht ik meedoen in het kerstspel. Ik speelde altijd de engel, waarschijnlijk omdat ik groot en blond was. Mijn beste vriendin in die tijd was Anneke Fray, die twee jaar jonger was dan ik. Namen uit mijn eigen klas, die ik me kan herinneren zijn: Ineke Smits,Jan van Vliet, Theodoor Kneterman, Henny Cramer,Ellen Bakker,Karin van der Kruk,Erna van Es.

2007, Anke Pronk

De eerste twee jaar heb ik in ...

De eerste twee jaar heb ik in een meisjesklas gezeten. Vreselijk vond ik dat. Ik ging vooral om met Joke Peters, Marianne Prummel en Coby den Dulk. Goeie herinneringen heb ik vooral aan de muzieklessen van dhr. Lugtenburg en aan de geschiedenislessen van dhr. van Wieringen. En niet te vergeten aan de lessen maatschappijleer van dhr. Ter Morshuizen, die ook leraar duits was (mann muss Lokomotiefje ssschpielen!)en aan dhr. Boot, die frans gaf en weigerde om ook maar één woord nederlands tijdens de les te spreken en die bij afloop van een repetitie altijd keihard met een bordenwisser op tafel sloeg.

2007, Anke Pronk
?