Bekijk het volledige profiel van Anke Louwerse en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 6

Anke Louwerse heeft 6 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Ik was docent tekenen aan de h...

Ik was docent tekenen aan de havo-top en de P.A. van 1981 -1984, tot aan de fusie met Amersfoort toen het Pabo werd.. Collega's waren o.a.Tilly Verschoor-Roos, Trudy Braber, Klaas Potjewijd, Nico Bruns, Henk Jansen, Henk Kroneman, Cees v.d. Esch, Klaasbert Moed, Oetje Varkevisser, directeur Guus v.d. Berghe, Gerard Helwig, Ruud de Ronde, Christ Eyckmans, Idje Ernes, Annie?. Er heerste een goede sfeer. Op feesten kwamen ook altijd oud-leerlingen. Ontzettend leuke tijd gehad en veel geleerd over lesgeven.

2009, Anke Louwerse

Ik zat bij juffrouw Briedé in ...

Ik zat bij juffrouw Briedé in het klasje.We hadden allemaal een laatje met een stofdoekje, om ons tafeltje af te stoffen.Ik herinner me ook zusters Joset en zuster Hermana. Juffrouw Oor was ook heel leuk, nogal luidruchtig. Zij voerde het "rijtje" aan, kinderen die niet door hun moeder werden opgehaald, liepen met zijn allen door de Harderwijkstraat, de meeste kinderen woonden daar of in een van de zijstraten. Ik woonde in de Velpsestraat. We zongen:"Wie er voor mijn voeten loopt, die krijgt een schop, en een klap voor zijn kop, en dan ben ik nog niet klaar, want dan trek ik aan zijn haar." Ik herinner me nog de kleine w.c.tjes zonder deur. Grotere kinderen moesten de kleintjes helpen. Het was er ook wel streng. Soms werden we gedreigd dat onze oren zouden worden uitgespoten. We stonden dan muisstil in rijen in de gang, en een lievelingetje moest dan in de kamer van de hoofdzuster de spuit gaan halen. Hij zat in een kartonnen doos. Op vrijdag zongen we in de gang bij de trap :"Christus is koning, van onze woning, Christus is koning van het heelal, hij is de Here, Hem zal in eren, ja, overal." De nonnen hadden toen nog heel grote kappen, later is dat veranderd, toen werden die sluiers kleiner. Ik herinner me liedjes, mijn eerste liedje was: Dikkertje Dap. Ook zongen we een pot pourrie. Ik raakte op de kleuterschool bevriend met Anne-Marie van der Heijden. Op een van mijn eerste dagen, kreeg ik van ene Joke in de zandbak een schep zand op mijn hoofd.... brullen. Anne Marie troostte mij en ging het zand van mijn hoofd halen. Een vriendschap voor het leven....

2009, Anke Louwerse

Mijn beste vriendin was Anne-M...

Mijn beste vriendin was Anne-Marie van der Heijden. We kenden elkaar al van de kleuterschool in de Kootwijkstraat.Later ook Anneke Gérard en haar zus Loes. We hebben nog steeds contact. Een andere vriendin was Thea van Kuijen. In de eerste klas bij juffrouw Wagenmans. Leren lezen en schrijven opende een geheel nieuwe wereld voor me. We leerden ook breien bij zuster Alberto en Mariëlla . In de tweede bij juffrouw Wennekes.De derde eerst bij zr. Loyola, later weer juffrouw Wennekes, een dubbele klas, 2e en 3e. De vijfde juffr. van Kuijk . De zesde bij Zr. Dymphna. Ik herinner me ook nog juffrouw Mertens, en juffrouw Pasqua, hoofdzusters Gaudentia en Mediatrix.. Het gebouw staat er nog steeds, hoewel er bij de gymzaal een stuk is aangebouwd. Het was gespiegeld gebouwd met de "protestante" school Theo Thijsse. In het midden van deze twee scholen had je de zogenaamde "ronde"klas. Als je daar naar toe ging was het feest, meestal film of dia's.

2009, Anke Louwerse
?