Bekijk het volledige profiel van Anke Labrie en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 9

Anke Labrie heeft 9 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik herinner me een houten gebo...

Ik herinner me een houten gebouw aan de Tomstraat. En juffrouw Dit en juffrouw Tuk. Voor moederdag moesten we een lijstje van papieren stroken maken met "bolle punten" in elke hoek, dat om de speciaal voor moeder gemaakte tekening moest; wat een getob. Er was ook een "poppenhoek", daar moesten de meisjes in spelen. Er waren hele kleine "kinderachtige" stoeltjes om op te zitten, terwijl ik had begrepen dat je juist naar school mocht als je "groot"was. Ik moest er heen omdat mijn moeder lange tijd heel ziek was. Zelfs in de lunchpauze mocht ik niet naar huis, maar moest "overblijven". Ik vond het er in één woord verschrikkelijk en heb een hekel aan schoolgaan gehouden.

2006, Anke Labrie

Dhr. van der Vaart was het hoo...

Dhr. van der Vaart was het hoofd en in de 4e klas zaten we bij meester Schalenkamp in het gebouw van de Mulo. Op schaal bouwden we de Stuw uit Krimpen a/d IJssel na. We waren een dependance; later werd het de Gunningschool. De eerste locatie was vlak bij de Ned. Hervormde kerk onderaan de IJsseldijk. Voor gymles moesten we op de fiets naar de Prins Alexanderschool aan de Bermweg. We kregen handwerkles van juffrouw Stikkers, ik herinner me een merklap. Klasgenoten: Hans van Dijk, Ben Touw (?), Peter Houweling (?), Piet Verkaaik, Gijs en Wim v.d. Voet en Loet de Waal. Anneke (?) Hoogendoorn, Alie Schotte, Anja en Mildred den Toom, Riet Verkade en Greetje Zeeuw.

2006, Anke Labrie

Dhr. Borst. We gingen nu verde...

Dhr. Borst. We gingen nu verder onder de naam Gunningschool. Er kwamen veel nieuwe leerlingen bij uit Ambon afkomstig; enkele namen: Corrie Kakiallathu, Juultje Mustamu, Dolfina, Ado, Helena, Jan-Willem, Gerrit en Bram. Lies Monshouwer en Ankie Smit kwamen in dat jaar ook op deze school.

2005, Anke Labrie
?