Bekijk het volledige profiel van Anke Joosten en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Anke Joosten heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De introduktieweek herinner ik...

De introduktieweek herinner ik me nog erg goed ! Daar begon alles mee. De boeken ophalen in een loods waar ik Mascha Simkens voor het eerst zag (nu is ze mijn collega !). Je eerste praktijkles in een perfect lingeriesetje. Twee weken later maakte het allemaal niet zoveel meer uit. Je moest zelfs opletten dat je niet in je ondergoed de gang op ging naar het toilet ! Na een verschrikkelijk vies hard stuk pees met vet in mijn kip-kerriesalade op mijn broodje die ik bij de catering had gehaald, eet ik met een bijgevoel kip-kerriesalade. Jan Rumpt, een persoon die me erg aansprak. De verschrikkelijke foto die voor 5 jaar op je pasje stond. Het wringen om in de bus bij school te komen. De praktijklessen fysische therapie waarbij je als proefpersoon af en toe flink te grazen werd genomen. Ik trok veel op met Dianne Verstappen (geimigreerd naar Australie), Hanneke Coolen, Maaike Buytels. Ik ben echt geschrokken van het nieuws dat Harm Kuijpers afgelopen jaar helaas overleden is aan kanker. Wat ik jammer vond is dat ik door een niet soepel lopende stage niet met de rest kon afstuderen, maar de uitreiking van het diploma later met een klein groepje had. Ik heb alleen maar leuke herinneringen aan deze tijd. Ik heb altijd mensen horen zeggen dat ze wel weer student zouden willen zijn. Dan dacht ik duhhh... Maar zeker weten dat ik het studeren in combinatie met op kamers zitten nog wel een keer over zou willen doen !

2005, Anke Joosten

De water- en zandbak in de kle...

De water- en zandbak in de kleuterklas, samen met de fruitmand en de lage toiletjes, Sinterklaas in het gymzaaltje. Zr. Egberta en Zr. Wilfrieda. De bel als het speelkwartier voorbij was, later het crea-uur, de krijtjes tussen de borstel en het zout in de koffie als er weer eens koffie voor meneer de Beer gehaald werd. Schooltv, de blauwe boekjes begrijpend lezen, het "turnrek" op de speelplaats achter. Ik was het vriendinnetje van onder andere Maartje Lukassen (Peter, groot en knap en achtien jaar, rode jas en groene sjaal....). De reunie die we vorig jaar hadden vond ik erg leuk, de volgende keer ben ik er zeker weer bij ! Ondanks het feit dat ik nooit meer in Mariahout kom zie ik af en toe nog wel bekende gezichten. Meestal is dat dan in de fotozaak. Zo heeft mijn vriend Jeroen al regelmatig een oud-klasgenootje van mij voor de camera gehad als bruid of bruidegom. Erg leuk om die mensen weer eens terug te zien !

2005, Anke Joosten

Het nostalgische sfeertje op d...

Het nostalgische sfeertje op de oude school op de Mierloseweg met zijn houtbouw, de cactussen van Raaymakers en de pauzes zittend op de grote trap. In de nieuwbouw de snoepautomaat, op de verwarming zitten in de aula tijdens de pauze, het over het voorhoofd wrijven van van Neerven, de ligfiets van Ottenvanger, de stunt. Het geintje wat ze met me uitgehaald hebben dat er een roos voor me bezorgd was, stond op het scherm in de hal, etc. Er komen vast en zeker nog wel meer herinneringen bovendrijven als ik verhalen van anderen ga lezen. Hebbes: ik heb zojuist bij Martijn van de Mortel zitten lezen. Natuurlijk weet ik de opmerking van "Zit niet zo te martijnen !" nog heel goed, en de tafels en stoelen zie ik nog rondvliegen. En maar over zijn voorhoofd blijven strijken, met zijn ogen wegdraaiend.

2005, Anke Joosten
?