Ontdek PLUS

Anja van der Plas

Kent 11 personen

single , 2 kinderen
Woont in Cuijk

  Bekijk het volledige profiel van Anja van der Plas en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Anja van der Plas heeft 0 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Huiswerk maken, schoolfeesten.

  Huiswerk maken, schoolfeesten. Pauze's rondom het fietsenhok met de koffie/chocomel-automaat, waar je voor in de rij moest staan om uiteindelijk voor een kwartje je consumptie te krijgen. Een nadeel vond ik dat het zo'n enorm massale school was in mijn beleving. Het eerste jaar van de middelbare schooltijd had ik namelijk in Gennep op de Mavo doorgebracht, daarna ging ik naar 2 Havo. Dit was voor mij een stuk onpersoonlijker, en daar heb ik nooit echt aan kunnen wennen. We hadden een erg leuke vriendinnengroep en dat maakte gelukkig heel veel goed.

  Elzendaalcollege, 1970

  De jaarlijkse toneeluitvoeringen, handenarbeid- en handwerklessen.

  De jaarlijkse toneeluitvoeringen, handenarbeid- en handwerklessen.... deze herinneringen komen het eerst naar boven. Heel erg creatief, waar ik altijd heel erg veel plezier aan heb gehad. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat we moccasins hebben gemaakt: kraaltjes op lapjes leer borduren, de schoenen in elkaar zetten. Ik heb ze jaren als pantoffels gebruikt, totdat ik ze niet meer aanpaste. De toneeluitvoeringen waar van te voren voor decors e.d. ook veel geknutseld moest worden; ook kleding werd door de moeders zelf gemaakt. En natuurlijk de blokfluitlessen na schooltijd. Een gezellige, knusse school. De koffie die we om beurten moesten halen bij Mevr. van Leeuwen, in het huis naast de school. En wat later zelf koffie maken in toerbeurten in het keukentje. Voor de rekenlessen, bij het behandelen van breuken mochten we zelfs pannenkoeken bakken om duidelijk te maken wat de nu de helft, een kwart, een derde enz. was! Goede herinneringen aan deze tijd.

  De Goede Herderschool, 1964

  Studeren, voor het eerst op kamers.

  Studeren, voor het eerst op kamers. Stages op de leerscholen. Ik heb goede herinneringen aan deze tijd in Nijmegen. Ook kan ik me nog een sport- en spelweek herinneren op de Hoge Hoenderberg en een werkweek in Overasselt waar ik mijn enkel zodanig bezeerde, dat ik veel activiteiten in de tweede helft van de week niet meer mee kon doen. Drie jaar lang met dezelfde groep mensen. Het waren erg verschillende, maar wel boeiende mensen. Een leuke tijd!

  Pedagogische Academie de Kl..., 1975