Bekijk het volledige profiel van anja lelivelt en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

anja lelivelt heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Juffrouw Wouters, 2e klas, met...

Juffrouw Wouters, 2e klas, met een opgerolde krant achter je bij het opzeggen van de tafels. De koffie achter in het lokaal, de melkflesjes waarvan de zilverdopjes gespaard werden voor de arme kindertjes in Afrika. Breien, borduren. Meester Kemperman,4e klas, toffe peer met harde stem en humor. Meester Otte, 5e klas, klein mannetje met groot ego.Zang-en muziekles. Er moest veel geleerd worden in de 5e. Meester Doppen, aardige man, traporgeltje achterin, klas waarin je het weer rustig aan kon doen. De grote ramen die uitkeken op de boerderij, waar dan sosms een koe of varken geslacht was en in de lengte doorgesneden op een ladder bevestigd was en tegen de muur stond. En vooral....grote klassen! Eens in de zoveel tijd, spaarzegeltjes kopen in de hal voor in je bankspaarboekje.De schooltandarts in een wagen buiten. Sommigen waren zooo bang. De speeltuin dichtbij. Spelletjes op het schoolplein, elastieken, overlopen etc. Best wel een leuke school dus!

2009, anja lelivelt

De Mavo was voor mij op loopaf...

De Mavo was voor mij op loopafstand. Wij woonden er zo dichtbij dat ons hondje mij regelmatig kwam opzoeken op school. Mijn broers en zussen gingen naar Groenlo, naar het Marianum. Daar werd veel georganiseerd aan feesten etc. Ik vond de Mavo maar een saai, streng dorpsschooltje vergeleken met het Marianum. Omdat het een kleine school was kende je algauw iedereen. Dat was wel weer leuk. Op het plein golden strikte regels. De oudere klassers mochten roken! Jawel, bij de poort en buiten de poort. De teken/handarbeidlessen vond ik te gek. Helaas ben ik de naam kwijt van de leraar. Weet nog dat we bij hem thuis met de hele klas Sinterklaas/surprise hebben gevierd. Mijn favoriete vakken waren biologie,(was dat leraar Wiegers?) geschiedenis (al wist ik nooit jaartallen te onthouden), aardrijkskunde, nederlands en tekenen. Zal nooit vergeten dat ik in de clinch lag met dhr. Claessen. Rare man vond ik dat, later is die verstandhouding gelukkig helemaal goedgekomen. Volgens mij heb ik met nog een paar anderen een klassenfeest georganiseerd. Helaas weet ik de namen niet meer. In mijn herinnering was het een geslaagd feest. Op de kermis (meestal ben ik dan terug in L'voorde) altijd even een groet aan Hogenboom en Kemperman.(hij werd zo kwaad dat ie een gat in het schoolbord sloeg)Al met al was het een gezellige tijd.

2007, anja lelivelt
?