Bekijk het volledige profiel van Anieke Eikelenboom en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

Anieke Eikelenboom heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Leuk schooltje met Juf Dodo en...

Leuk schooltje met Juf Dodo en Juffie de Boer in mijn tijd. Ik herinner me o.a. de palm Pasen optochten. Met een zelf versierd kruis (repen crepe-papier en een broodhaantje bovenop) trots als een pauw door de straten wandelen, zingend "pallum pallum pasen ei koerei, over ene zondag krijgen wij een ei"..etc. Ook Sinterklaas was altijd geweldig. Alle ouders hadden dan kado'tjes voor ons kinderen geknutseld. En wij maar denken dat de pieten die hadden meegebracht natuurlijk. Ze stonden op lange tafels en dan mocht je bij Sinterklaas komen (spannend!) en daarna een kado'tje uitzoeken. Ik heb de stoffen schildpad die ik had uitgezocht nog héél lang gehad!

2012, Anieke Eikelenboom

Een hele mooie tijd, de school...

Een hele mooie tijd, de school lag toen nog aan de rand van het bos. Inmiddels staan er grote nieuwe huizen, toch een beetje jammer! De boerenkermis was altijd een hit. Verkleden als piraatje, clown o.i.d. en dan b.v. zelfgemaakte of ingebrachte dingen verkopen of muziek maken om zo geld op te halen voor het goede doel. In de pauzes knikkeren op het schoolplein achter en vóór spelen op het zand. Tussen de middag lopend naar huis voor de lunch. "Juffie" Koenen, Meneer Keijzer, "Juffie" Horsman,Meneer Dol (Hai mens!), Meneer en Mevrouw de Rozario en Meneer Lasschuit (schoolhoofd) waren in mijn tijd de leraren. Allemaal even aardig en een goede tijd mee gehad! Vooral Juffie Koenen (eerste klas) was speciaal. Kwam op een "rikketikfiets" naar school en vertelde over het kaboutertje dat voor in de klas stond. Met haar gingen we het bos in, blaadjes en zaadjes zoeken (alleen van de grond oprapen!) om ze later te drogen (in suikerklontjesdozen) en er een kunstwerkje van de maken. Weet dankzij haar wat bv galappeltjes zijn...;-) Mijn moeder heeft overigens nog steeds een plant (doorsnee intussen ruim één meter) die ik toen ooit heb meegenomen (doorsnee toen vijf cm) omdat in de grote vakantie de school dicht ging. Dan mochten we plantjes mee naar huis nemen of ze werden in de schooltuin gezet.

2012, Anieke Eikelenboom

Schooltijd was prima. Geen spe...

Schooltijd was prima. Geen speciale herinneringen aan eigenlijk.

2005, Anieke Eikelenboom
?