Angèle van Hanswijk

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Angèle van Hanswijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Angèle van Hanswijk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner me nog de nonnen, vooral zuster Alexandra, die mij een keer toen ik als 6 jarig ukkie te laat was (met toestemming overigens, want ik moest naar de dokter) heel erg door elkaar heeft geschud.

  Ik herinner me nog de nonnen, vooral zuster Alexandra, die mij een keer toen ik als 6 jarig ukkie te laat was (met toestemming overigens, want ik moest naar de dokter) heel erg door elkaar heeft geschud. In de klas daarna bij juffrouw Koppeschaar mocht ik naast haar op het bankje bij de kachel zitten. Zij is altijd mijn favoriete juffrouw gebleven. Ook een heerlijke herinnering zijn die kleine flesjes melk, die we altijd kregen. De laatste twee jaar kregen Maggie Krijgsman en ik privè onderwijs van juffrouw Heijtveld in de lerarenkamer en van juffrouw Hollander in haar kantoortje.Omdat we naar het lyceum gingen. Dat waren geen fijne jaren. Ik vond het trouwens nogal een sombere school. Van Thea Harland herinner ik me , dat haar vader accordeon speelde , iets wat ik nu heel graag zou willen kunnen. Ik speel diatonische trekharmonica, maar met een accordeon kun je veel meer. Juffrouw de Groot vond ik ook heel aardig, juffr, Hendrix verschrikkelijk. Namen: Ellie Bentz, Helga Freud, Corrie Gemmink, Gemma niemeier, Coby Dijkman,Rosemarie, die mocht eten voor ze ter communie ging, vanwege suikerziekte geloof ik, Thea Harland.

  gerardus majellaschool , 1952

  Mirjam van Hemert, Wil den Hartog, Jan Straetemans, Maria de Groot, Annemieke Akkermans , Job, Willem, waren de mensen met wie ik omging.

  Mirjam van Hemert, Wil den Hartog, Jan Straetemans, Maria de Groot, Annemieke Akkermans , Job, Willem, waren de mensen met wie ik omging. Mijn eerste vaste vriendin, Mirjam, heb ik daar leren kennen. Ik herinner me vooral, dat Marcuse onze held was,en" De Eendimensionale Mens"hèt boek; dat Constance Marcus Mirjam en mij tijdens een gezellig samenzijn met vrienden op onze kamer in een werkweek kwam halen, omdat de rest van ons jaar het over ons had. "Wij hadden een magnetisch veld om ons heen". Ik herinner me, dat Bartho Smit en Maria de Groot een stencil uitdeelden met de tekst: Ik gun Bartho en Maria een autootje en doneer:.... De witte uitgave van "Wie is van hout van Jan Foudraine, samen met de Sociale Unit in Den Haag. Wil den Hartog , Gonda en Tika, met wie Mirjam en ik een commune wilden gaan vormen en de proefweekends daarop vooruitlopend.

  Katholieke Sociale Academie, 1967

  ?