André Smoor

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van André Smoor en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  André Smoor heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb eerst een paar weken in de schilderswijk op een basisschool gezeten.

  Heb eerst een paar weken in de schilderswijk op een basisschool gezeten. Na de verhuizing ging ik naar de Kagawa. Hoewel we thuis niet gelovig waren, vonden mijn ouders het wel belangrijk, dat ik daar op school les in kreeg. In welke klas ik zat, het was altijd gezellig. Iets wat me het meest is bijgebleven, dat de meiden kauwgom op de stoel van meester Wiersma (klas 5) hadden gelegd. Dat plakte lekker op zijn broek en boos vroeg hij wie dat had neer gelegd. Automatisch staken alle meisjes hun hand op, en iemand maakte nog de opmerking "ach meester, u knut er altijd nog een hot pants van maken". Jammer dat deze school niet meer bestaat.

  Kagawa (Chr basisschool), 1969

  De eerste twee jaar was ik nogal braaf en haalde goede cijfers.

  De eerste twee jaar was ik nogal braaf en haalde goede cijfers. Vanaf de derde klas ging het mis. Of het nou de puberteit was of mijn muzikale smaak? Ik denk beide. Ben toen menig keer de klas uit gestuurd en je moest je dan melden bij de conciërge. Dat was een oude vriend van mijn moeder, dus ik kreeg weinig taken van hem. Na 5 jaar Mavo, heb ik met mijn hakken over de sloot, toch mijn diploma gehaald.

  Kagawa ULO/Mavo, 1975

  Eigenljik wilde ik na de Mavo gaan werken, maar mijn ouders vonden het beter dat ik verder leerde.

  Eigenljik wilde ik na de Mavo gaan werken, maar mijn ouders vonden het beter dat ik verder leerde. De eerste les staat me nog goed bij, "wie heeft voor elektronica gekozen?" vroeg de leraar. Bijna de helft, waaronder ik, stak zijn hand op. "Domme keuze, is geen geld in te verdienen". Nou dat begon dus goed. De drie jaar dat ik hier was heb ik bijna geen flikker gedaan en de leraren waren opgelucht, dat ik wegging. Mijn twee beste vrienden waren William (de zuid-afrikaan) en Piet Smit. Met Piet ben ik nog vaak in het weekend naar Naaldwijk geweest. Lekker muziek luisteren in de Wereld Wip, jointje halen in de Flatertheek en na 12 uur namen we eht Teejater over. Lekker headbangen op de discovloer.

  Marinus A. Potter, 1980

  ?