André Dorée

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van André Dorée en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  André Dorée heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  De laatste jaren van mijn middelbare school heb ik op TCL doorgebracht.

  De laatste jaren van mijn middelbare school heb ik op TCL doorgebracht. In 1976 ben als import tukker begonnen in klas 4AB1. Daarvoor had ik in Arnhem op school gezeten. De eerste dag was kerk (helemaal nieuw voor mij), daarna meneer Boelens voor geschiedenis. Hij toverde direct een mes op tafel, en uitte allerhande bedreigingen. Verder voor mij was dat jaar vooral acclimatiseren op de nieuwe school. Omdat het een Ath-B klas was, waren het bijna allemaal jongens. Slechts twee meisjes dacht ik. In 5-ath ben ik blijven zitten (samen met Ynso Suurenbroek die er toen ook niks van bakte). Teveel bezoek aan de siepel, groesmeirke, trio. De tweede keer in 5-ath ging het aanmerkelijk beter. Wel weer wennen aan nieuwe klasgenoten. In 6 ath was er geen verschijningsplicht. Dat was een ongekende luxe. Veel gebiljart en geflipperd bij Miep Droste. Dat jaar werd ook praktisch schoolonderzoek voor Biologie ingevoerd. Uiteindelijk in 80 zonder complicaties diploma gehaald.

  2004, André Dorée

  In 1973 opende het Lorentz een dependance in Arnhem Zuid.

  In 1973 opende het Lorentz een dependance in Arnhem Zuid. Dat begon met twee brugklassen in een houten noodgebouw. De conrector was dhr Fischer (spelling onzeker). Elk jaar kwamen twee klassen bij. Vanuit Elst fietsten we in groepjes langs Rijkerswoerd, en daarna een stukje over de dijk. Vooraf was het verzamelen bij de spoorwegovergang. Onderweg moesten we een boerderij passeren met twee valse honden (een klein opdondertje en een duitse herder). Dat was elke keer weer spannend. Na drie jaar op de dependance verhuisde wij naar Twente.

  2004, André Dorée

  Ik herinner me niet zo veel van deze tijd.

  Ik herinner me niet zo veel van deze tijd. In de tweede klas had ik mevr Klaassen. In de klas 4 hadden een een tijdje een vervanger (meneer van de Sleen). Dat herinner ik me omdat hij geen orde kon houden. In de vijfde klas meneer Goossens (die was geweldig voor biologie), en klas 6 was bij meneer Oort (regelmatig mocht ik zijn fiets lenen).

  2004, André Dorée
  ?