André Buurman

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van André Buurman en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  André Buurman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Er was altijd iets van rivaliteit tussen de Laurentius en de Johannus.

  Er was altijd iets van rivaliteit tussen de Laurentius en de Johannus. Op de laatste heb ik alle zes klassen doorlopen. Begonnen bij juffrouw Boezak (wie niet!), juffrouw Van der Akker (2e en 6e klas), de meesters Da Silva en Nieuwenhuizen (?). Uiteraard nog vers in het geheugen muziekleraar Henk Tromp, de gymleraar wiens bijnaam 'monkey' ik me alleen nog herinner. En vergeet niet de kapelaans en pastoors, als Duyvestein, Danckert (?), die niet vies was van een vloek en bovendien nog met consumptie sprak, Groeneveld en Groenewegen, Grijpink. Dus ook nog misdienaar geweest bij de heren in de Marthakerk. Koster Jansen. Vriendjes uit die tijd. Koosje Nagtegaal, Tonnie Donkers (pa was loodgieter), Henk Ogier, Chris van Dijk, .....?.. Nolten, Keesje de Vreugd. Meisjes uit die periode; Joke Hickendorff uit de Trooststraat, Lia Warfemius (wie vond haar geen kanjer!), Ina de Groot, Thea Bakker, Paula Langkruis.

  Johannesschool, 1958

  Het eerste jaar alleen jongens in de klas.

  Het eerste jaar alleen jongens in de klas. Namen van leraren van het eerste uur waren Rust (Duits), Meeuwenoord (wiskunde), Voorn (Frans). Zij waren toen al niet de jongste meer. Een proefwerk en dat was direct ook je cijfer op je rapport. Dus ging je van een 10 op je kerstrapport voor natuurkunde, naar een 5 op je paasrapport. Ook het weekrapport met daarin eventueel een aantekening bij het vak waarvoor je een onvoldoende had. Wat een drama elke keer weer. Het weekrapport moest ook nog door een van je ouders worden ondertekend. Mocht uiteindelijk vijf jaar over de vierjarige MULO A, zonder wiskunde, doen. Briljante leerling dus. Pas nadat de meiden er bij kwamen, werd het een stuk gezelliger. Namen? Sjaak van Sommeren, Wim van Laar, Henk Koolmees, Peter van Straten ('ging met Janneke?'), Wim van Laar en Peter van Soest. De Laatste twee zie ik nog een paar keer per jaar. En van de meisjes. Joke Huijgen, later getrouwd met Andre Vernes, en niet te vergeten Alda Rigutto. Waar zijn ze gebleven?

  St. Tarcisius MAVO, 1964

  ?