Ontdek PLUS

Aly Dijkstra

Kent 1 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Aly Dijkstra en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Aly Dijkstra heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Afgestudeerd in 1969 Sociale Psychologie bij Herman Hutte.

  Afgestudeerd in 1969 Sociale Psychologie bij Herman Hutte. Als 2e hoofdvak Methodologie.

  Rijks Universiteit Groninge..., 1961

  Juf Van der Leest die in de eerste klas (1948) haar latje kapot sloeg op de hand van Wim (zoon van een timmerman) en toen aan diezelfde Wim vroeg om de volgende dag een nieuwe lat voor haar mee te nemen! De zang- en gymnastieklessen van juf Annie van der

  Juf Van der Leest die in de eerste klas (1948) haar latje kapot sloeg op de hand van Wim (zoon van een timmerman) en toen aan diezelfde Wim vroeg om de volgende dag een nieuwe lat voor haar mee te nemen! De zang- en gymnastieklessen van juf Annie van der Veen (juf Roosje) in de tweede klas. Het voorlezen op vrijdagmiddag door meester Lingbeek, bv. Fulco de minstreel. Prachtig! En de poppenkastvoorstelling die we in de zesde klas (1954) maakten o.l.v. Lingbeek.We hebben in het voorjaar van 1954 een voorstelling gegeven voor bejaarden in een café (Bleeker?) in Stadskanaal. En natuurlijk het knikkeren, bokspringen vanaf de stoepjes, het kaatseballen tegen de muren. Klasgenoten die ik me herinner zijn bv. Anneke Kiestra, Jetty Zwiers (van de groenteboer), Greetje Vegter (van de kruidenier), Lineke Woldering (?)(vader boer in Alteveer), Ina Sol (van de bioscoop), Piet Braam (van het hotel), Aaldrik Ensing, Jaap Meijeringh.

  Nieuwe School, 1948

  Ik kwam van de HBS direct in de derde klas.

  Ik kwam van de HBS direct in de derde klas. De werkweken in de derde klas naar Grolloo en in de vierde klas naar Valkenburg en Brugge/Gent waren een succes. De twee uren per week die ik moest inhalen voor Nuttige Handwerken bestonden vooral uit hieltjes en teentjes breien, mazen, onnutte hemdjes maken, enz. Vreselijk! De 'gewone' lessen waren meer aan mij besteed: naaien op de machine, bijvoorbeeld. De inspirerende lessen van Westerhof herinner ik me nog steeds (psychologie, didactiek en biologie). Mede door zijn adviezen ben ik gaan studeren. En natuurlijk de muzieklessen. Leerlingen die ik me herinner zijn bv.: Alie de Weerd, Jan Buitenhuis, Lenie Busscher, Janny Tees, Jacob Veldhuis, Klaas Nuninga, Reina Langius, Janneke Viëtor, Klaas-Jan Uildriks, Geke de Weger.

  Pabo Winschoten (Voorheen K..., 1959