Ontdek PLUS

Alwina Kroese

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alwina Kroese en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alwina Kroese heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat bij Bertha van de Castel, Agnes Louwe, Ria Heere,Rinus Daatselaer,Wim Biersteker,.

  Ik zat bij Bertha van de Castel, Agnes Louwe, Ria Heere,Rinus Daatselaer,Wim Biersteker,. meer weet ik niet. Juffrouw de Leeuw in de 1ste en tweede klas, derde klas en vierde klas verschillende meesters, vijfde Meester de Wolff en in de zesde Meester de wolff zijn broer. Zevende klas meester Hoed en de bovenmeester, mijnheer Boomsma. Mijn loffelijk ontslag werd thuis gebracht, want ik zat met een bevroren winterteen thuis, omdat we in de ijskoude hongerwinter alleen open houten sandalen aan houden.

  Dr. J. Woltjerschool, 1936

  Met Corrie Harmsen ging ik naar school, samen op de tram, bij de brug er af springen , als die de brug op of afging, ging vroeger heel erg langzaam.

  Met Corrie Harmsen ging ik naar school, samen op de tram, bij de brug er af springen , als die de brug op of afging, ging vroeger heel erg langzaam. Alleen de eerste klas, want er was geen brandstof in die koude hongerwinter, dus geen kachel aan en ook geen kookles, want er was geen voedsel. Het was een joodse school, dat vond ik heel erg, besefte toen wel dat er geen joodse meisjes meer waren,

  2e Industrieschool voor Vro..., 1936