Ontdek PLUS

Alie Rommers-Jong

Kent 16 personen

MARRIED
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Alie Rommers-Jong en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Alie Rommers-Jong heeft 9 klassenfoto's en kent 16 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Zat op het kleuterklasje in Schellingwoude, dat een dependance was van De Dopheide (naam sloeg nergens op in dat natte Waterland).

    Zat op het kleuterklasje in Schellingwoude, dat een dependance was van De Dopheide (naam sloeg nergens op in dat natte Waterland). Juf Wantsink voerde er een soort schrikbewind en na de Watersnood, begin 1953, moest ik telkens in mijn wollen hemd staan omdat mijn moeder daar zulke mooie randjes in breide en juf die wilde namaken voor de zielige kindjes in Zeeland.

    De Dopheide, 1951

    Rector Kes, waar we aardrijkskunde van kregen in het eerste jaar (tweede bestaansjaar van de school), Roth voor Frans, Mw.

    Rector Kes, waar we aardrijkskunde van kregen in het eerste jaar (tweede bestaansjaar van de school), Roth voor Frans, Mw. Visser eerst voor Nederlands en later vanaf de 3e voor aardrijkskunde. Duits van mevrouw Bekking (heette eerst Muller, toen Bekking en later Van Opijnen), geschiedenis van Poletiek, biologie van Bollen later van Jurgens), wiskunde in de 1e en in de 4e en 5e van Bruinsma en in 2e en 3e van Vogelensang. Van Bruinsma moesten we in de 4e alles vergeten wat zijn voorganger ons in twee jaar geleerd had. Het klopte namelijk niet. De heer Vogelensang (ex-KNIL) eiste dat je de door hem gegooide bordenwisser ook terugsmeet. Die man zag bovendien nooit dat er bij repetities stevig werd afgekeken, zelfs als hij de klas in drie rijen verdeelde met verschillende opgaven. Hij woonde in Rotterdam, kwam met trein en dan de pont en bracht elke dag een blauw blikje mee naar school omdat Amsterdams kraanwater beter smaakte dan Rotterdams. Natuurkunde kregen we van Claus en Heijtink gaf scheikunde tot en met de eerste twee weken van ons laatste schooljaar. Tot na kerst hebben we toen samen met de andere B-klas een keer of drie hulp van een invaller gehad en de laatste vier maanden alle eindexemens gemaakt vanaf 1948. Aan de aardrijkskundelessen van mevrouw Visser heb ik goede herinneringen, aan gymnastiek van ene Puckie in de eerste klas en later van juffrouw Olie minder. Dan hadden we nog Scholten voor tekenen (met sigaar waarvan de punt werd afgekloven), Roos voor muziek en Holst en juffrouw Tjin a Djie voor Engels. We waren met de hele klas met name in de 4e en 5e een hechte eenheid als er eens iets was dat op onrechtvaardigheid leek of als we "achterbuurtkinderen" werden genoemd. Leuke tijd geweest en veel geleerd. Vooral de winter van 1962-1963, toen er veel sneeuw lag, staat me nog goed in het geheugen. Men liep op klompen naar school. We begonnen een halfuur later, drie maanden lang. Later is de school "omgebakken" tot Scholengemeenschap Noord.

    Leeghwaterlyceum, 1960

    Het zogenaamde zevende leerjaar, als overgang tussen het kleine dorpsschooltje en de grote boze wereld.

    Het zogenaamde zevende leerjaar, als overgang tussen het kleine dorpsschooltje en de grote boze wereld. Ineens een klas met meer dan 30 kinderen die hetzelfde deden en dan nog tegelijk ook. Was wennen! Meester Heijne en kookles in het allerlaatste lokaal door mevrouw Brattinga, en dat uiteraard in die tijd alleen voor de meisjes met van die maffe witte sjaaltjes in het haar, die nu in diverse kleuren in de mode zijn, maar waarmee je toen echt voor gek liep. En dan dat water naast de school aan de Grasweg. Dat kon soms ontzettend stinken (kwam door het sausen van de tabak bij de British)

    VGLO Jan Cornelisz de Rijps..., 1959