Alie deBruijn

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alie deBruijn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alie deBruijn heeft 43 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Deze school in de Oosterstraat werd geopend in 1930.

  Deze school in de Oosterstraat werd geopend in 1930. Hoofd van de school was de heer Kiljan. In 1968 verhuisden de leerlingen naar een nieuwe school aan de Sleedoornlaan. Mijn eerste lerares was juffrouw van Engelen, die nogal eens voor de klas zat te slapen. Daarna kwam ik bij juffrouw Hoogesteeger, die later als schrijfster Cock Grashoff bekend werd.De volgende was meester Piet Bakker die nogal driftig was en soms wat losse handjes had. En de laatste 2 jaren zat ik bij meester Kiljan in de klas.

  Openbare Lagere School III, 1946

  Ik heb oude schoolfoto's geplaatst.

  Ik heb oude schoolfoto's geplaatst. Helaas komen ze allemaal bij mijn schooljaar terecht!! Deze school was de eerste Openbare ULO in de regio. Vanuit de omliggende gemeenten, zoals Capelle a/d IJssel, Ouderkerk a/d IJssel, Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk en Kralingse Veer kwamen de leerlingen naar deze school. De ULO zat in hetzelfde gebouw als OLS 2. De school werd gebouwd in 1921. In 1958 werd een nieuwe (M)ULO gebouwd aan de Hobbemalaan omdat het oude gebouw te klein werd. Hoofd van de School was sinds 1930 de heer W.D. Pieterse. Zijn gevleugelde gezegdes zoals: "Lekker fris, zei de man.... en "Ieder zijn meug, zei de boer..... (alle leerlingen kunnen deze zinnen zonder nadenken aanvullen) Zij zijn net zo in ons geheugen gegrift als de eindeloze rijen Duitse woordjes.

  Openbare School voor ULO, 1952

  ?