Ontdek PLUS

Alice van Rossum-Hickmann

Kent 21 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alice van Rossum-Hickmann en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alice van Rossum-Hickmann heeft 6 klassenfoto's en kent 21 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Volwassenenonderwijs; leuke tijd gehad, ook door contacten met paar klasgenoten buiten schooltijd.

  Volwassenenonderwijs; leuke tijd gehad, ook door contacten met paar klasgenoten buiten schooltijd.

  Knorringa avondscholengemee..., 1977

  Omdat mijn oudere zus Kitty (Hickmann) naar deze school was gegaan, ben ik er ook naartoe gegaan ipv naar een school net buiten de Jordaan, waar ik woonde.

  Omdat mijn oudere zus Kitty (Hickmann) naar deze school was gegaan, ben ik er ook naartoe gegaan ipv naar een school net buiten de Jordaan, waar ik woonde. Ben daar bevriend geraakt met Christien de Vreng; later kwamen we elkaar nog wel eens tegen in een dancing. Christien trok ook veel op met een nichtje van haar: Janny? of Jenny of Netty? Irene? We gingen vaak naar de Amstel eenden voeren met een ploegje of in de 2e klas naar de tuintjes bij het Amstelstation om daar stiekem een sigaret te roken. (Daarna heb ik nooit meer gerookt.) Nog namen die ik me herinner: Rietje Appel (mocht wel eens mee tussen de middag naar het tuinhuisje waar ze zomers woonde), Netty van Aggele, Jane Pötger, Sonja Pauwels(? was volgens mij nogal eens opstandig), Bientje (Zuyderduin?), Margot ..Blankenstein? zoiets. Op die grote foto voor dat standbeeld zie ik ook ergens Ellie Been staan; wist niet meer dat zij ook op die school zat, ik ken haar van de lagere school. Zie heel veel bekende gezichten op die foto, maar ken niet alle namen meer. Ook trok ik een poosje op met Ria Brockus; met haar ben ik ook wel eens bij haar zus geweest (had geloof ik net een baby) die vlak bij Tropenmuseum woonde. Heb nog eens ruzie (vlak voor school) gekregen met een meisje Pannekoek, uit een andere klas. Toen ze me om m'n nek vasthield, deed ik of ik flauw viel. Haar gezicht zal ik nooit vergeten: lijkbleek van de schrik en ze liet me meteen los. Ik zal ook nooit mw. De Keijser vergeten en de tekenlessen van Juffrouw Van Riel vond ik fijn. Ook de kooklessen van mw. Van ....e…den (zoiets, juiste naam schiet me niet te binnen. Ze staat op de klassefoto voor het grote standbeeld links bovenaan; blond haar met soort knot op d’r hoofd. Op diezelfde foto sta ik vlak voor Jane Pötger, ik sta iets voorover gebogen en iemand (Jane? Christien de Vreng?) heeft haar hand op mijn hoofd gelegd. Omdat mijn ouders uit elkaar gingen ben ik vlak voor het einde van het 2e schooljaar thuis gebleven. Ben paar maanden later gaan werken: 2 jaar op overhemdenatelier; daarnaast steno en typen geleerd en ben in 1966 bij Ahrend gaan werken als stenotypiste. Via avondMavo en -MEAO ben ik uiteindelijk afdelingssecretaresse geworden. De langste tijd (18,5 jr.) was ik dat bij Elsevier in Amsterdam. In die tijd ben ik (opnieuw eigenlijk) in Hoorn(Zwaag) gaan wonen. Ben in 1998 voor de 2e x getrouwd en woon in Schiedam. Elk weekend zijn de 2 kinderen van mijn man bij ons. Ik heb in mijn vrije tijd opleiding tot yogadocent gevolgd en in Schiedam een paar jaar les aan kinderen gegeven. Ook geef ik wel eens ontspanningsmassage of een Reikibehandeling. De laatste paar jaar werk ik parttime als medisch typiste; eerst in een ziekenhuis en nu in een revalidatiecentrum. Ben benieuwd hoe het met anderen uit die (school)tijd is.....

  Nijverheidsschool voor meisjes, 1962

  Bewaar warme herinneringen aan juffrouw Zwagerman, ze speelde blokfluit voor ons als we lief waren.

  Bewaar warme herinneringen aan juffrouw Zwagerman, ze speelde blokfluit voor ons als we lief waren. Denk ook nog vaak aan spelen in de zandbak en het kleien vond ik ook heerlijk om te doen. Ook herinner ik me dat we 's winters (1 x per week? 2 weken?) onder de hoogtezon gingen terwijl we ondertussen met heel mooie bouwsteentjes mochten spelen of spelletjes deden. Namen? Nellie Baars (mijn nicht), Geesje .., Jopie Koopman, Sjakie ..., ook een jongen Driessen (Wim?). Als ik het me goed herinner was Sjakie wel eens opstandig; toch mocht ik hem wel.

  Bewaarschool Vereniging tot..., 1954