Bekijk het volledige profiel van Alger Jan Algra en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

Alger Jan Algra heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Nederlands van de heer C.P.Smi...

Nederlands van de heer C.P.Smit, die ons grammatica bijbracht inclusief de nieuwe spelling ("Het lijdend voorwerp, direct object [ook -k-, -k-]", noteerden wij braaf), biologieles van mevrouw Koopman (mossendeskundige) met het verplichte herbarium (ik heb het nòg) en vaak herrie in de les. Tekenen van hr Van der Veer, met de zeer strenge regels voor dat lokaal (straf bij wangedrag: x keer die regels overschrijven..). De gedwongen winkelnering bij Edelman & Barendrecht, Da Costaplein, met ook de verplichte agenda. De portrettengalerij in de gang bij de kamer van directeur Horstmeijer (?), met al die beroemdheden die "leerling van deze school" waren geweest. Eén grote troost: hoe beroemder, hoe korter ze er gezeten hadden. De autootjes van de leraren langs de gracht. De leraar Frans had een eend, iemand had een Gutbrod, de sportleraar een zwarte VW-kever. Tijdens een zwemles in het Heiligewegzwembad raakte een jongen met zijn vinger klem in een trapje, kostte hem een vingerkootje; wat een consternatie. Gymles ook in de voormalige Vleeshal, naast de Westerkerk. Heette de concierge (streng toezicht bij de fietsenkelder) niet Hadders?

2005, Alger Jan Algra

Ik was leraar op de Daniel Goe...

Ik was leraar op de Daniel Goedkoop, Nederlands, maatschappijleer, ook wel wat uren aardrijkskunde en geschiedenis, en zelfs een blauwe maandag natuurkunde en scheikunde. Die geweldige proef met zwavelijzer waarvan verderop bij iemand sprake is, die kon wel eens van mijn hand geweest zijn! In mijn onschuld gebruikte ik veel te veel van het spul. En gelachen dat we hebben! Ik zag verderop dat aan Barend van Dam een Volvo kattenrug wordt toegeschreven. In mijn jaren was het een Volvo Amazone, 142S (met dubbele carburateur, waar Van Dam èrg trots op was. Van Wijnen was de uitvinder van een automatische proefwerknakijker. Bij multiple choice-vragen plakten de leerlingen zwarte rondjes op een antwoordstrook. Een apparaat met lamp en lichtmeter gaf dan met een wijzer aan hoeveel je er goed had (en ook omgekeerd: hoeveel fout; dat was tegen stiekem twéé rondjes bij een vraag plakken!).

2004, Alger Jan Algra

de vrijwillige lessen sterreku...

de vrijwillige lessen sterrekunde, hr Beumkes, leraar Engels en klasseleraar (van 3W), Vonhoff die in de klas z'n gebakje wilde opeten, min of meer stiekem, maar wij riepen steeds (met lànge aanloop) haa.. haaa. hàp!

2004, Alger Jan Algra
?