Alfred Rusch

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alfred Rusch en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alfred Rusch heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik ben voor de tweede keer op deze opleiding, nu fulltime voor Monteur Meet- en Regeltechniek.

  Ik ben voor de tweede keer op deze opleiding, nu fulltime voor Monteur Meet- en Regeltechniek. Praktijkleraren waren dhr. Koolen en dhr Huying. Theorielessen werden gegeven door dhr. Meijerrathken en dhr. Douwe Buwalda. Dhr. Steven Velds was daar toen assistent voor metingen. Bij de praktijklessen leerde je meet- en regelapparatuur ijken, instellen en zo nodig repareren. Hiervoor was een klein bedrijfsproces aanwezig waarin de diverse apparatuur kon worden getest en ingesteld, zoals niveau-, druk-, temperatuur- en stroomsterkte-metingen. Het was hoofdzakelijk pneumatische en electrische apparatuur. De elektronika was bij meet- en regelapp. nagenoeg nog niet bekend. Van computers hadden wij destijds nog nooit gehoord. Medecursisten waren o.a. Gerrit Roelofsen, van Harn, Stegeman, Jurrien, Herman De Haas, Appie van der Horst (Sobat), Jan van Aken, Han v/d Berg, Jordens, Dick Ratelband en Middel. We hebben daar een gezellige tijd gehad en veel geleerd. Een aantal foto's is bijgevoegd. Na deze opleiding ben ik weer aan het werk gegaan op de Meet- en Regelafdeling van de rayongarenfabriek aan Tivolilaan te Arnhem.

  Akzo Nobel Kleefse Waard, 1963

  Na de Technische School De Boulevard werd ik via een soort toelatingsexamen, wat bestond uit een psychlogische test toegelaten tot de Bemetelopleiding tot Machine Bankwerker op de bedrijfsschool van de toenmalige AKU op de Kleefse Waard in Arnhem.

  Na de Technische School De Boulevard werd ik via een soort toelatingsexamen, wat bestond uit een psychlogische test toegelaten tot de Bemetelopleiding tot Machine Bankwerker op de bedrijfsschool van de toenmalige AKU op de Kleefse Waard in Arnhem. Dit was een prima opleiding die werd afgesloten met een landelijk examen. De opleiding bestond uit praktijklessen, die werden gegeven door Dhr. Kok zoals bankwerken, lassen, zowel electrisch- als autogeen. Ook leerden wij metaaldraaien, frezen en schaven. De theorielessen werden gegeven door o.a. Dhr. Meijerrathken (taal rekenen wis- en natuurkunde), dhr. de Wit voor technisch tekenen. Materialenkennis enz. werd gegeven door dhr. Hartlief. Dat was een markante zeer strenge docent. Hij was ook het hoofd van deze opleiding. Een karakteristieke opmerking van hem bij een proefwerk was altijd: "Schets een hoogoven, bijzondere punten aangeven". Sport kregen wij van dhr Herman Kersten. Wij voetbalden regelmatig op een veldje waar later de BASF-fabriek is gevestigd. Daar liepen ook wel eens koeien. Dit resulteerde dan tijdens het voetballen tegenover een tegenstander eerst in de koeienpoep te schoppen naar de tegenstander en dan de bal. Medecursisten waren o.a. Louis van Heumen, Cor v/d Burg, Gerrit Bles, Adrie Lenskens, Gerard Braam, Wim Peppelman, Eijkel-Brouwer, Teunissen, Ufing, Hendriks, Marius Gravestein, v/d Ham. Na het examen, waarvoor ik was geslaagd, ben ik gaan werken in de bankwerkerij van de rayongarenfabriek van de AKU aan de Tivolilaan in Arnhem. De opleiding werd afgesloten met een diploma-uitreiking in de kantine van de Kleefse waard. Hierbij hebben we onder leiding van dhr. Kersten een gymnastiekdemonstratie gegeven voor de aanwezige ouders en familieleden. Daarvan zijn een aantal foto's bijgevoegd.

  Akzo Nobel Kleefse Waard, 1951

  Op de opleiding voor Meet- en Regeltechniek heb ik van 1957 t/m 1959 alleen de theorielessen gevolgd voor de cursus Adsp.

  Op de opleiding voor Meet- en Regeltechniek heb ik van 1957 t/m 1959 alleen de theorielessen gevolgd voor de cursus Adsp. Monteur Meet- en Regeltechniek. Ik was toen werkzaam op de Meet- en Regelafdeling van de toenmalige AKU-fabriek aan de Tivolilaan in Arnhem, waar ik de praktijk leerde. Docenten voor de theorielessen waren destijds o.a. Hr. Meijerrathken voor rekenen, taal, wis- en natuurkunde. Regeltechniek enz. gaf Hr. Douwe Buwalda. Ook de HH Koolen en Huying gaven destijds naast de praktijklessen ook theorieles in instrumentenkennis en elektrotechniek. Omdat ik parttime de lessen volgde weet ik van deze cursus niet zoveel mee te herinneren. Ik heb er wel met veel plezier gestudeerd. Ik ben destijds met goede cijfers geslaagd voor het examen op 7 februari 1959.

  Akzo Nobel Kleefse Waard, 1957

  ?